Zaman Amerika’ya VPN ile ulaşın

Zaman Amerika’ya VPN ile ulaşın

Türkiye’de mahkeme kararları sonucu pek çok siteye ulaşım mümkün değil. Bunlara son olarak Zaman uzantılı hesaplar eklendi.

Ancak Zamanamerika.com, Zamanfransa.com, Zamanbelcika.be, Zaman-online.de gibi sitelere ulaşmak Virtual Private Network (VPN) yardımıyla mümkün.

En kısa (ve baya eksik) bir tanımla anlatacak olunursa VPN şifreli (kriptolu) bir bilgisayar üzerinden internete ulaşmak demek.

Örneğin, Ankara’da yaşayan bir kişi Zamanamerika.com okumak istiyor ancak Türkiye’den giriş yapamıyor. Bunun üzerine ABD’den VPN hizmeti veren bir şirket ile anlaşıyor. Kullanıcı adı ve şifresi girildikten sonra Ankara’daki bilgisayar önce ABD’deki bilgisayara bağlanıyor ve bundan sonra istediği siteye girebiliyor.

Ankara’daki kullanıcı Zamanamerika.com okumak istediğinde ABD’deki bilgisayar bu sitedeki bilgileri alıp, kriptolu bir halde Ankara’daki bilgisayara iletiyor. Zaman Amerika giriş yapanı ABD’li bir kullanıcı sanıyor, Türkiye’den ise Ankara’daki bir kullanıcının ABD ile konuştuğu düşünülüyor ancak içeriğe ulaşılamadığı için bir yasaklama mümkün değil.

Bu şekilde ABD’de açık her siteye giriş imkanı sağlanıyor.

ABD, Kanada ve Avrupa üzerinde farklı VPN sunucuları mevcut. Bunlar ile ufak bir ücret karşılığı, belli bir dönem için anlaşma yapılabiliniyor.

VPN sadece laptop veya kişisel bilgisayarda değil, cep telefonu ve tabletlerde de kullanılabiliniyor. Ayrıca VPN hizmeti veren çeşitli applicationlar da var.

Unutmadan Türkiye’den VPN hizmeti veren şirketler üzerinden Türkiye’de yasaklı sitelere giriş yapılamıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.