Youtube’da yeni bir dönem

Youtube’da yeni bir dönem

Dünyanın en büyük video paylaşım platformu YouTube’un mobil uygulamasını kullanıcılar artık birbirleriyle sohbet edebilecek.

Yeni gelen mesajlaşma özelliği bugün kullanıma açılmasına karşın, bütün kullanıcıların mesajlaşma özelliğinden faydalanabilmesi birkaç hafta geçmesi gerekecek.
Wired’ın haberine göre, yeni özelliğe bağlı olarak YouTube mobil uygulamasının içinden fotoğraf veya bağlantı paylaşımı yapılabiliyor. YouTube kullanıcıları birbirleriyle sohbet de edebiliyor. Kullanıcılar “doğal paylaşım” seçeneği ile arkadaşlarına gönderdikleri videolarla ilgili yorumlarda bulunuyor. Özelliğe erişim imkanı olanlar, arkadaşlarının da mesajlaşmadan yararlanmasını sağlıyor.

Sohbet ekranı, uygulama içinde açılan yeni bir sekmede gösteriliyor.

YouTube uygulama içinde bir paylaşım seçeneği bulunduğu zaman kullanıcıların birbirleriyle paylaşacakları videoların sayısının artacağına düşüncesinde. Facebook ve Snapchat gibi platformların video paylaşımı konusundaki agresif yaklaşımları düşünülünce YouTube’un bu hamleyle kendi sınırlarını daha net çizmeyi ve kendisini korumayı amaçladığı düşünülüyor.

YouTube, özellik setini geliştirerek kullanıcılarını sadece bir videoya bakıp siteden ayrılmak yerine zaman geçirebilecekleri bir mecra olduğuna da ikna etmeyi istiyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.