YouTube, aşı karşıtı tüm içerikleri sisteminden kaldıracak

YouTube, aşı karşıtı tüm içerikleri sisteminden kaldıracak

YouTube, dünya genelinde onaylanmış tüm aşılar hakkında yanlış bilgi yayan içerikleri kaldıracağını ve Covid-19 aşılarıyla ilgili yanlış iddialara yönelik yasağı genişleteceğini açıkladı. Şirket, onaylanmış aşıların tehlikeli olduğunu, otizm, kanser veya kısırlığa neden olduğunu söyleyen videoların kaldırılacak içerikler arasında olduğunu söyledi.

Dünyaca ünlü şirketin politikası, aşı karşıtı hesapların da feshedilmesini içeriyor. Temmuz ayında, ABD Başkanı Joe Biden, sosyal medya platformlarının insanların yanlış bilgi yayarak aşı olma konusundaki şüpheciliğinden büyük ölçüde sorumlu olduğunu söyledi ve konuyu ele almaları için çağrıda bulunmuştu. Google’ın sahibi olduğu YouTube, Covid aşıları hakkında yanlış bilgi yayan içerik yasağı uyguladığı geçen yıldan bu yana platformundan 130 bin videonun kaldırıldığını açıkladı.

AÇIKLAMADA DSÖ VURGUSU YAPILDI

Google’ın yayınladığı bildiride, Dünya Sağlık Örgütü’ne (DSÖ) atıfta bulunarak, “YouTube’daki tıbbi yanlış bilgilendirme politikalarımızı, yerel sağlık yetkilileri ve DSÖ tarafından güvenli ve etkili olduğu onaylanmış ve şu anda uygulanan aşılarla ilgili yeni yönergelerle genişletiyoruz” dedi. Şirket, aşılarla ilgili kişisel tanıklıkların, aşı politikalarıyla ilgili içeriğin, yeni aşı denemelerinin ve aşı başarıları veya başarısızlıklarıyla ilgili tarihi videoların sitede kalmasına izin verileceğini söyledi.

Mart ayında Twitter, aşılar hakkında defalarca yanlış bilgi paylaşan kullanıcıların platformdan yasaklanacağını duyurmuştu.