Yeni iPad ve iMac’ler görücüye çıktı

Yeni iPad ve iMac’ler görücüye çıktı

Eylül ayında yeni iPhone 6 ve 6 Plus’ı piyasaya süren Apple, dün de yeni iPad ve iMac serisini tanıttı.

iPad Air 2 adını alan ürün 6.1 mm’lik kalınlığıyla dünyanın en ince tableti olma özelliği taşıyor. Parmak izi tanıma sensörünün eklendiği cihaz, ikinci nesil A8X işlemciye sahip. Ekran genişliği bir önceki versiyonda olduğu gibi 9.7 inç. Panorama fotoğraf çekimi ve zaman atlamalı video kaydı gibi özelliklerle zenginleştirilen iPad Air 2’de 8 megapiksellik iSight ve FaceTime kamerası bulunuyor.

Uzay grisi, altın ve gümüş olmak üzere üç farklı renge sahip olan ürün 17 Ekim’den itibaren ön siparişe açılıyor. Satışlar ise önümüzdeki haftadan itibaren başlayacak. 16 GB’lık Wi-Fi özellikli iPad Air 2’nin ABD fiyat etiketi 499 dolar. 64 GB’lık versiyonu 599 dolar, 128 GB ise 699 dolardan satışa çıkacak.

Daha küçük ekranlı (7.9 inç) iPad Mini 3’ün tasarımı bir önceki versiyonla hemen hemen aynı. Parmak izi okuma sensörünün eklendiği yeni versiyonun A7 işlemcisi var. Önümüzdeki haftadan itibaren satışa çıkacak ürünün Wi-Fi modelinin fiyatı 16 GB 399 dolar, 64 GB 499 dolar, 128 GB 599 dolar.

Basına özel düzenlenen etkinlikte Apple ayrıca Retina 5K ekranlı yeni iMac serisini de tanıttı. Dünyanın en yüksek çözünürlüklü bilgisayar ekranı olma özelliğini taşıyan yeni iMac serisi 5120×2880 çözünürlüğe sahip olacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.