Yeni iPad 16 Ekim’de geliyor

Yeni iPad 16 Ekim’de geliyor

Eylül ayında yeni iPhone’u dünyaya duyuran Apple, yeni bir tanıtım etkinliğine hazırlanıyor. Basın mensuplarına gönderilen davetiyelere göre şirket 16 Ekim tarihinde özel bir etkinlik düzenleyecek. “It’s been way too long” (oldukça uzun zaman oldu) başlığıyla duyurusu yapılan etkinlikte Apple’ın yeni iPad serisini tanıtması bekleniyor. Ayrıca retina ekranlı yeni iMac serisinin ve OS X Yosemite işletim sisteminin son versiyonu da beklentiler arasında.

Yeni iPad’in adı ne olacak?

iPad serisinin adı hakkında bir çok söylenti mevcut. iPad Air 2 olarak adlandırılacağını söyleyenler olduğu gibi, sadece yeni iPad Air olarak adlandırılacağını tahmin edenler de var. iPad’in altıncı versiyonu olması nedeniyle yeni serinin iPad 6 olarak adlandırılacağı yönünde tahmin yürütenler de az değil.

Yeni iPad’in özellikleri ne olacak?

Yeni iPad serisinin üretim aşamasında sızan fotoğraflarına baktığımızda daha ince bir kasa ve parmak izi okuyucu sensörü göze çarpıyor. Eğer söylentiler doğru çıkarsa yeni iPad serisi bir önceki versiyona göre 0,5 mm daha ince olacak. Ayrıca A8 işlemci, 2GB RAM ve 128 GB sabit depolama alanı gibi yeniliklerin gelmesi tahmin ediliyor.

Dev ekranlı iPad hazırlığı

Apple’ı yakından takip eden kaynaklara göre 12.9 inç genişliğinde ekran boyutuna sahip yepyeni bir iPad modelinin tanıtılması da söz konusu olabilir. Kaynaklar bu yeni modelin iPad Pro olarak adlandırılacağını tahmin ediyor. Fakat dev ekranlı yeni iPad’in piyasaya çıkış tarihinin 2015’i bulacağını ileri sürenler de var. Her zaman olduğu gibi, yeni ürün özellikleri hakkında Apple yetkililerinden hiç bir açıklama gelmiş değil.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.