WSJ: Apple FBI’a şifre kırmada yardım etti

WSJ: Apple FBI’a şifre kırmada yardım etti

Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, Apple’ın, ABD Federal Soruşturma Bürosu’na (FBI) 2008 yılından bu yana 70’den fazla iPhone’un şifresini kırmak için yardım ettiğini yazdı.

Gazete, “Apple, ilk kez Watertown’da bir çocuğa yönelik cinsel şiddet davasının soruşturmasına katkı sunmak amacıyla FBI’ın bir iPhone’un şifresini kırmasına yardım etmişti. Bu davanın ardından Apple, ABD’li makamların onlarca iPhone’a daha erişim sağlamasına yardımda bulundu” ifadelerini kullandı.

Eski NSA çalışanı Edward Snowden 2013 yılında ABD’nin gizli dinleme ve takip faaliyetlerini ifşa ettikten sonra Apple’ın resmi makamlarla işbirliğine son verdiği belirten WSJ, ifşaatın ardından Apple’ın 2014 yılında ürünlerinin şifreleme güvenliğini artırdığını da yazdı.

Gazete ayrıca, yeni güvenlik seviyesiyle birlikte Apple’ın bile akıllı telefonlarının şifresini kırmakta zorlandığına da dikkat çekti.

ABD’nin California eyaletindeki San Bernardino’da geçen yılın son günlerinde engellilere hizmet veren bir merkeze düzenlenen saldırıda 14 kişi hayatını kaybetmişti. FBI, saldırının failine ait iPhone’un şifresinin kırılmasıyla ilgili Apple’dan yardım talep etmişti. Ancak Apple, milyonlarca iPhone kullanıcısının gizlilik ve güvenlik haklarına işaret ederek bu talebi geri çevirmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.