Windows 8 fiyasko oldu, yeni sürüm geliyor

Windows 8 fiyasko oldu, yeni sürüm geliyor

Microsoft tarafından büyük umutlarla geçtiğimiz yıl güz aylarında piyasaya sürülen Windows 8 işletim sisteminde güncelleme yapılacak.


Microsoft şirketinin, dokunmatik ekran (touch-screen) ve masa üstü (desktop) bilgisayarlar için tasarladığı işletim sistemi, müşterilerden çok sayıda şikayet almıştı.


Özellikle başla/start butonunun Windows 8′de kaldırılmasını bir hayli yadırgayan bilgisayar kullanıcılarının başta bu sorun olmak üzere işletim sisteminin pek çok bölümünde sorun yaşadıkları medyaya yansımıştı.


Windows 8 tabanlı tablet veya masa üstü bilgisayar üreten şirketler de işletim sistemindeki sıkıntılar yüzünden müşteri kayıplarından dert yanmışlardı.


Windows 8′in piyasaya sunulmasından sadece aylar sonra, Amerikalı şirket “Windows Blue” adı altında bir güncelleme/update çıkaracağını açıkladı.


Financial Times’a konuşan Microsoft’un Pazarlama Şefi Tami Reller, söz konusu güncellemeyi bu yıl içinde kullanıma sunacaklarını duyurdu.


Güncellenen sürümde yapılacak değişiklikler hakkında suskun kalmayı tercih eden Reller, ancak kullanıcılardan gelen şikayetleri dikkate aldıklarını belirterek, “Görüyoruz ki kullanıcıların öğrenme ve alışma süreci sorunlu oldu.” şeklindeki ifadelere yer verdi.


Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.