Ucuz iPhone bekleyenler neden hayal kırıklığına uğradı?

Ucuz iPhone bekleyenler neden hayal kırıklığına uğradı?

Aylardır heyecanla beklenen iPhone modelleri nihayet tanıtıldı; ancak özellikle ucuz iPhone bekleyen Türk teknoloji meraklıları tam bir hayal kırıklığına uğradı.

 

Apple’ın UCUZ iphone üreteceğine dair haberleri aylardır okuyoruz. Hatta iPhone 5C’nin C’sini ‘Cheap’ yani ucuz olarak algılayıp fiyatın bir hayli aşağıda olacağına dair tahminler yapıldı. Ancak şirket Charfine bambaşka bir anlam yüklemişti.

 

Hayal kırıklığının baş aktörü ‘C’ harfi

C harfine ‘ucuz’ anlamı yükleyenler, daha büyük öngörülere gidip, plastik kapaklı olacağı, retina ekran gibi maliyetleri artıran unsurların bu telefonda yer almayacağı gibi tahminler bolca seslendirildi.

Fakat; ürünlerin teknik özellikleri ve fiyatları açıklandığında, iki ürün arasında çok da büyük bir fark olmadığı, hatta kontratlı fiyatları arasında sadece 100 dolarlık bir fark olduğu görüldü.

İki cihaz karşılaştırıldığında da iPhone5C’nin, iPhone5S’ten farklı olarak sadece, parmak izi okuma, pil ömrü ve kamerada birkaç teknik fark göze çarpıyor.

C harfi üzerinden ucuz iPhone telefon senaryoları kurgulayanlar, bu sihirli(!) ‘C’ harfinin, farklı kapak seçeneklerine atıfla COLORFUL yani ‘renkli’ olduğunu anladığında ucuz iPhone beklentisinin bir başka bahara kaldığını anladı.

 

Bu arada hemen belirtelim, iPhone 5C’nin Türkiye’de, 1.900 lira civarında bir rakamdan satışa sunulması bekleniyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.