Twitter’ı satın alan Elon Musk’un ilk işi üst düzey yöneticileri kovmak oldu

Twitter’ı satın alan Elon Musk’un ilk işi üst düzey yöneticileri kovmak oldu

Dünyanın en zengin insanı olan Elon Musk sosyal medya platformu Twitter’ın resmen yeni sahibi olduktan sonra ilk işi üst düzey yöneticileri işten attı.

Musk’ın şirketin kontrolünü eline aldıktan sonra aralarında CEO Parag Agrawal’ın da bulunduğu üst düzey yöneticileri kovduğu bildirildi. Reuters’ın aktardığına göre Agrawal ve kovulan bir başka isim olan CFO Ned Segal, anlaşma hayata geçerken San Francisco’daki Twitter ofisinden güvenlik eşliğinde çıkarıldı. Şirketin yasal politikalar departmanının başındaki Vijaya Gadde’nin de kovulduğu bildirildi.

Musk’ın Twitter’ı satın alma girişimleri Nisan ayında başlamıştı. New York Times’ın farklı kaynaklardan doğruladığına göre 44 milyar dolarlık anlaşma hakkındaki son pürüzler perşembe akşamı giderildikten sonra satış gerçekleşti.

Kendini “mutlak bir ifade özgürlüğü destekçisi” olarak nitelendiren Musk, Twitter’ı “her türlü yoruma daha açık bir alan” haline getirmek istediğini söylemiş ve platformu satın alması durumunda eski ABD Başkanı Donald Trump’ın yasağını kaldıracağını ifade etmişti.

Musk, anlaşmanın sonuçlanmasının ardından Twitter’ın logosuna göndermede bulunarak “Kuş özgürleştirildi” yazdı ve profilindeki ‘bio’sunu ‘Twit başı’ diye değiştirdi.

Musk, çarşamba günü Twitter’ın ofisini ziyaret ettikten sonra platformu “insanlığa yardım etmek için aldığını” belirtmişti. Dünyanın en zengin insanı, “Twitter’ı almamın sebebi gelecekte bir kasaba meydanımızın olmasının medeniyetimiz için önemli olduğunu düşünmem. Bu meydanda şiddet olmadan farklı fikirler sağlıklı şekilde tartışabilir” ifadelerini kullanmıştı.

Twitter hem siyasette hem de medyada büyük bir rol oynuyor. Birçok insan haberlerine basın kuruluşlarının Twitter hesaplarından ulaşıyor, siyasetçiler kampanyalarını artık sadece sokaklarda ve konvansiyonel medyada değil; Twitter’da da yürütüyor.

ÇALIŞANLARIN YÜZDE 75’İNİ İŞTEN ÇIKARACAĞI İDDİA EDİLMİŞTİ

The Washington Post’ta geçen hafta yayımlanan haberde, Musk’ın Twitter’ın sahibi olması durumunda çalışanların yüzde 75’ini işten çıkarmayı planladığı iddia edilmişti.

ABD merkezli gazetenin haberine göre Musk’ın kararı doğrultusunda Twitter’ın çalışan sayısı yaklaşık 7 bin 500’den 2 bine düşebilir.

Musk daha sonra Twitter çalışanlarıyla yaptığı görüşmede bu iddiayı reddetmiş, bu boyutta bir işten çıkarma olmayacağını ifade etmişti.