Twitter’da tartışmalı yenilik

Twitter’da tartışmalı yenilik

Dev mikroblog platformu Twitter üzerinde çalıştığı yeni bir özellik ile tartışmaların odak noktası oldu. Sosyal medya devinin kullanıcıların haberi olmaksızın hesaplar üzerindeki deneylerini gerçekleştirdiğini herkes biliyor.

Son zamanlar da üzerinde çalıştığı yeni bir özellik ile tartışma oklarını üzerine çeken mikroblog platformu, yeni özelliği çok yakında tüm kullanıcılar için duyurmaya hazırlanıyor. Söz konusu özellik ise sizin takip etmediğiniz, ancak takip ettiğiniz kişilerin takip ettiği hesaplardan gelen tweetlerin görünmesi üzerine kurulu bir sistem.

Yani bu özellik ile Twitter hesabınızda takip etmediğiniz kişilerin tweetlerini görmeniz mümkün durumda. Tabii sosyal medya devinin denediği yeni özelliklerin birçoğunun kullanım hayatına başlayamadan yok olduğunu da biliyoruz.

Üzerinde çalışılan yeni özelliğin aktif olması halinde bu durumdan çok sayıda kullanıcının etkilenmesi söz konusu. Yeni özelliğin en büyük sıkıntısı ise bir hesabı takip etmeye başladığınızda, o kişinin takip listesindeki hesaplar ile aranızda bir bağlantı kurmuş olmanız. Böylece takip ettiğiniz ve o kişiden gelen tweetleri görmek istemenize rağmen, o kişinin aracılığıyla sizin istemediğiniz tweetler de sayfanızda boy gösterecek.

Normal şartlar altında böyle bir durum, o tweetin reklam olduğu anlamına geliyor. Sosyal medya devinden henüz konu ile ilgili resmi bir açıklama gelmedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.