Twitter, Facebook, YouTube ve Microsoft anlaştı

Twitter, Facebook, YouTube ve Microsoft anlaştı

Avrupa Birliği (AB) Perşembe günü dünyanın en büyük sosyal medya devlerinden Twitter, Facebook, YouTube ve Microsoft ile nefret söylemiyle mücadele üzerine anlaştığını açıkladı.

Anlaşmaya göre, şirketler kendi platformlarında bir kişi ya da grubun ırk, din, dil ve kökenine yönelik nefret söylemlerine karşı hemen harekete geçecek. Sosyal medya özellikle son dönemde terör örgütlerinin mesajlarını yaymak için de kullandığı bir platform.

Şirketler iç yapılarında yeni kararlar alıp, çalışanlarını nefret söylemi konusunda eğitecekler ve nefret söylemi içeren içeriklerin büyük bir bölümünü 24 saat içinde kaldıracaklar.

Yapılan açıklamada şirketlerin ayrıca sivil toplum örgütleri ile yakın ilişki içinde olacağı ve onların nefret söylemine karşı kampanyalarına destek vereceği de belirtildi.

AB’nin Adalet, Tüketici ve Cinsiyet Eşitliğinden Sorumlu Komiseri Vera Jourova, “İnternet özgür söylemin yeri, nefret söyleminin değil” diyerek yeni anlaşma sayesinde toplumlarda nefret söylemine karşı bir duyarlılık oluşturacaklarına inandıklarını ifade etti. Anlaşmaya dahil olan şirketler de kendileri açısından ifade özgürlüğü ile nefret söylemi konusunda bir çelişki yaşanmayacağını belirtti.

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.