Türk girişimcilerin yeni ürününe yatırımcılardan büyük ilgi

Türk girişimcilerin yeni ürününe yatırımcılardan büyük ilgi

Los Angeles’ta yaşayan iki Türk mühendis, garaj kapılarını akıllı telefon üzerinden açabilmeyi sağlayan bir uygulama geliştirdi. 

Hayrettin Yücel ve Ali Özgün isimli girişimciler tarafından tasarlanan Open Sesame (Açıl Susam Açıl) isimli uygulama, mikro yatırımcılardan büyük ilgi gördü. Indiegogo adlı internet sitesinde yatırımcıların beğenisine sunulan uygulama, henüz üçüncü günde hedeflenen yatırım miktarının yüzde 92’sine ulaşmayı başardı.

Open Sesame fikrinin bir ihtiyaçtan doğduğunu belirten Ali Özgün, çocuklarıyla bisiklet gezintisi yapmak istediklerinde zorluk yaşadıklarını söyledi. Garaj kapısının arabasındaki kumandayla açıldığını belirten Özgün, “Ya arabanın anahtarını ya da garaj kumandasını sürekli yanımızda taşımamız gerekiyordu” dedi. Open Sesame uygulamasıyla bu sıkıntının sona ereceğini belirten genç girişimci, garaj kumandası kaybetme derdinin de artık sorun olmaktan çıkacağını söyledi. Özgün, “Evinizdeki bütün telefonları Open Sesame’ye bağlayarak herkesin ücretsiz bir garaj kumandasına sahip olmasını sağlayabilirsiniz.” diye konuştu.

İlk kez Indiegogo’da destek aradıklarını belirten Özgün, şu ana kadar büyük ilgi gördüklerini söyledi. Genç girişimci, destek kampanyasının ardından sonra Open Sesame’ye son halini verip üretim safhasına geçeceklerini açıkladı.

Open Sesame, bir akıllı telefon uygulamasıyla küçük bir bluetooth aletini bir araya getiriyor. Bluetooth teknolojisi ile çalışan ürün internet veya wi-fi bağlantısına ihtiyaç duymuyor. Evin birden fazla garaj kapısı varsa, mobil telefonla  birden fazla Open Sesame cihazı bağlanarak bütün kapıları tek bir telefondan kontrol edilebiliyor.

Her Open Sesame uygulaması, kendine özel bir QR kodu ve şifresi ile geldiği için ekstra güvenlik sağlanmış oluyor. Şifre 10 defadan fazla yanlış girilirse sistem kendi kendini bir süreliğine kapatıyor ve yeni bağlantı kabul etmiyor.

Uygulamanın Indiegogo sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

https://www.indiegogo.com/projects/open-sesame-smart-phone-garage-door-opener

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.