Tesla sürücüsüz arabaları yeni seviyeye taşıyor

Tesla sürücüsüz arabaları yeni seviyeye taşıyor

Tesla Model S arabası olanlar bu haftasonu arabalarında bazı farklılıklar gördüler.

Otomobil firması son software versiyonu olan 7.1’i Cumartesi günü yayınladı. Yeni versiyon ile sürücüsüz araba fonksiyonlarında önemli değişiklikler oldu.

En önemli değişiklik, “çağırma” (summon) özelliğinde. Artık Tesla Model S sahipleri telefonları veya araba anahtarları üzerinden araçlarının otomatik olarak kendini park etmesini, parktan çıkmasını, evin garajına girmesini veya çıkmasını sağlayabilecek.

Şu an bu özelliğin beta versyionu yayında ancak Tesla’nın CEO’su Elon Musk iki yıl içinde çağırma özelliği sayesinde araba sahiplerinin kendileri New York’tayken Los Angeles’tan araçlarını çağırabileceğini söylüyor.

Musk, “Araç kendi yolunu belirleyecek ve gerektiği yerlerde de kendisini şarj edecek” diyerek sürücüsüz arabaların yeni bir boyuta geçmekte olduğunun haberini veriyor.

Bu noktaya 24 ile 36 ay içinde geçmeyi beklediklerini açıklayan Musk, “Çok iyimser olduğuma da inanmıyorum” diyerek yakın zamanda sürücüz araçların yollardan olacağından emin gözüküyor.

Henüz çok az arabada olan çağırma uygulaması yakın zamanda bütün arabalara yayılacak gibi. Tabii Musk şu an yapılan güncellemenin sürücüsüz arabadan çok uzaktan kumanda gibi olduğunu yineliyor.

Şu an çağırma özelliği aracın sürücüsü 33 feetlik bir uzaklık içindeyse çalışıyor ve  yine sadece evin civarında kullanılmasına izin veriyor.

Bu haftasonu gelen yeniliklerden biri de ara yollarda ve mahallelerde sürücünün 5 ila 10 mil hızın üzerine çıkmasına aracın izin vermemesi. Bununla birlikte araç seyir halindeyken virajları önceden görüp arabanın hızını buna göre ayarlama özelliğine sahip oldu.

BMW, Ford, GM gibi büyük otomobil firmaları şimdi çağırma teknolojisini kendi araçlarına uygulamak için çalışma içerisindeler.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.