Teknolojinin kalbi IFA’da attı

Teknolojinin kalbi IFA’da attı

Avrupa’nın en büyük teknoloji fuarı IFA, her sene olduğu gibi bu yıl da yüzlerce firmaya ev sahipliği yaptı. Almanya’nın Berlin şehrinde düzenlenen fuarda özellikle akıllı saatler, 4K Ultra HD televizyonlar ve yepyeni akıllı telefon modelleri revaçtaydı. Zaman Teknoloji olarak yerinde incelediğimiz fuarda en çok ilgimizi çeken ürünleri sizler için listeledik.

Toshiba kablosuz SSD Canvio Aero Mobile

Kablosuz data transferi özelliği olan bu cihaz akıllı telefonlar, PC’ler ve tabletler için geliştirilmiş bir depolama birimi. 128 GB depolama kapasitesi, SD kart ve USB 3.0 girişi var. Üstelik 8 cihaza kadar aynı anda çok hızlı kablosuz veri aktarımı yapabiliyor. Uzun pil ömrü sayesinde 8 saate kadar çalışma imkânı var.

Toshiba U serisi ultra HD televizyonlar

2015’ten itibaren satışa çıkacak olan U serisi ultra HD televizyonlar, Toshiba’nın CEVO görüntü işlemcisi ile güçlendirilmiş. 3840 x 2160 çözünürlüklü ekranı olağanüstü netlik, renk keskinliği ve derinlik sunuyor. Oldukça ince bir tasarıma sahip olan bu serinin otomatik program kaydı gibi özelliği var.

Sony Experia Z3 ve Experia Z3 Compact

Sony Experia Z3, bir önceki versiyona göre daha gelişmiş video ve fotoğraf çekim özellikleriyle dikkati çekiyor. 5.2 Full HD ekran, 2.5 GHz dört çekirdekli 801 Snapdragon işlemci, 4K video kayıt, ISO 12,800 görüntü hassasiyeti, 25 mm’lik geniş açılı G lensi, BIONZ görüntü işlemcisi, su geçirmezlik ve görüntü sabitleme gibi özellikleri var.

Sony’den su geçirmez SmartWear serisi  

Android Wear işletim sistemine sahip olan Smart Watch ve Smart Band ile bileğinizden telefon konuşması yapabiliyorsunuz. Su geçirmez özelliğe sahip olan bu cihazlar, kalp atışınızı ve adımlarınızı hesaplayıp, yaktığınız kalorileri bildiriyor. SMS ve e-mail uyarısı yapma özelliği olan bu cihazlar su geçirmiyor.

Sennheiser Urbanite serisi

Urbanite ve Urbanite XL adıyla iki farklı büyüklüğe sahip olan bu kulaklıklar, tasarımıyla dikkat çekiyor. Katlanma özelliğine sahip olan bu kulaklıkların mid, tiz ve bas sesleri oldukça başarılı. Kulağı rahat bir şekilde kavrayan XL modeli, çevre gürültüsünü başarılı bir şekilde azaltıyor.

Aspire R serisi notebook

Sıra dışı bir tasarıma sahip olan bu notebook serisi 13 ve 14 inç ekran genişliği sunuyor. 1080p çözünürlüklü bu ekranlar Gorilla Glass 3 desteği sayesinde çizilmelere ve darbelere karşı dayanıklı. Tercihen Intel Core i5 veya i7 işlemci özelliği olan bu notebook serisinde 1 TB’a kadar SSD depolama seçeneği de var.

Samsung Galaxy Note 4 görücüye çıktı

Samsung Galaxy Note 4’te çok radikal bir değişiklik yok. Tasarım çizgileri hemen hemen aynı. Çok eleştiri alan plastik çerçevenin yerini bu sefer metalik çerçeve alıyor. Bu sayede daha kaliteli bir görünüme kavuştuğunu söylemek mümkün. Her yeni modelde olduğu gibi kamera, ekran ve donanımda bazı iyileştirmeler var. USB 3.0 bağlantısı ise bu modelde artık yok.

Snapdragon 615 işlemcili HTC Desire 820

5.5 inç ekran genişliğine sahip olan bu akıllı telefon, 8 MP’lik ön kamerası, BoomSound ses teknolojisi ve 64-bit mimarili Snapdragon 615 işlemcisiyle dikkatleri çekiyor. 2GB RAM ve 16 GB sabit belleğe sahip olan bu cihaz, farklı kombinasyonlardaki mavi, turuncu, siyah, pembe, beyaz ve gri renklerde satışa sunulacak.

Vestel’in akıllı telefonu: Venus

Vestel, Venus markasıyla akıllı telefon pazarına adım attı. 5 ve 5.5 inç ekran genişliğine sahip olan Venus serisinin dört farklı modeli bulunuyor. 649 TL ve 849 TL arasındaki fiyat etiketleriyle satışa çıkacak olan bu telefonların dört çekirdekli 1.2 GHz Qualcomm işlemcisi, 4.3 ve 4.4 Android işletim sistemi, bulunuyor.

Sıra dışı bir tasarım: Dyson 360 Eye

Sıra dışı bir tasarıma sahip olan bu cihaz, bir elektrikli süpürge değil de sanki robot. Akıllı telefon üzerinden kontrol edilebilen bu cihaz, 360 derecelik görüş açısı sağlayan kamerası sayesinde kendi kendine temizlik yapabiliyor. Bütün yüzeylerde çalışan bu robotun 30 dakikalık şarj süresi var.

Asus’tan akıllı saat: ZenWatch

Zenfone serisiyle akıllı telefon piyasasında büyük ilgi gören Asus, akıllı saati ZenWatch’ı tanıttı. Google işbirliği ile üretilen saat Android Wear işletim sistemine sahip. Kullanıcısına bir bakışta anlık bilgiler sunan bu saat, Android 4.3 ve üzeri akıllı telefonlarla uyumlu. Remote Camera özelliği sayesinde telefon üzerinden fotoğraf çekimi yapmak mümkün.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.