Teknoloji dünyası IFA 2014’te buluşuyor

Teknoloji dünyası IFA 2014’te buluşuyor

Dünyanın en büyük teknoloji etkinliklerinden IFA 2014 fuarı başlıyor. 5 – 10 Eylül tarihleri arasında Berlin’de düzenlenecek olan fuarda her yıl olduğu gibi yüzlerce teknoloji şirketi, geliştirdikleri en son ürünlerini dünyaya tanıtacak. 145 bin metrekarelik bir alana kurulan fuarda 1600’e yakın teknoloji firması yer alacak.

Zaman Gazetesi’nin de takip ettiği bu yıl ki fuara Toshiba, Sony, Samsung, Asus, Acer, Huawei, Lenovo gibi uluslararası markaların yanında Türkiye’den de Vestel, Arçelik, Teknosa gibi firmalar katılıyor.

Fuarda tanıtılması beklenen ürünler arasında Samsung’un geniş ekranlı akıllı telefonu Galaxy Note 4, Toshiba’nın kablosuz veri depolama cihazı Canvio AeroMobile, Asus’un akıllı saati ZenWatch, LG’nin yeni L serisi akıllı telefonları, Sony Xperia Z3, Nokia Lumia’nın yeni modelleri, Huawei’nin 6 inçlik yeni akıllı telefonu Ascend D7 ve Vestel’in yeni akıllı telefon serisi olacak.

Geçtiğimiz yıl 240 bin kişinin ziyaret ettiği fuara ilginin bu yıl da yüksek olması bekleniyor. IFA 2014’e katılan firmalar arasında teknoloji devi Apple bulunmuyor. Şirket politikası  gereği bu tip fuarlara hiç katılmayan Apple’ın, 9 Eylül tarihinde San Francisco’da düzenleyeceği özel etkinlikte yeni iPhone serisini tanıtması bekleniyor.

Toshiba, Berlin IFA 2014 fuarında yeni Yaşam Konsepti “Lifeology” kapsamında yepyeni ürünlerini tanıtıyor. Fuarda sergilenecek ürünlerin bazıları şöyle:

– Kablosuz veri transferi yapan ilk SSD (solid state drive) modeli Canvio Aero Mobile. Yüksek hızlı 3.0 USB bağlantısına sahip olan bu cihazın kapasitesi 128 GB ve 8 farklı cihaza kadar aynı anda kablosuz veri transferi yapabiliyor.

– 5 farklı moda dönüştürülebilen 11.6 inç ekran genişliğine sahip tablet modeli Satellite Radius 11.

– 7 inç ekran genişliğine sahip Intel Atom işlemcili Windows 8.1 Bing Encore Mini tableti

– Windows 8.1 Bing ile bulut depolama imkanı sunan, uzun pil ömürlü Satellite CL10-B

– Full HD IPS seçeneği ve geliştirilmiş eğlence deneyimi sunan Skull Candy hoparlörlü Chromebook 2

– 3840 x 2160 çözünürlük sunan U serisi Ultra HD 4K televizyon prototipi ve 40 ile 50 inç ekran seçeneği sunan yeni L24 TV serisi.

TOSHIBA IFA’da İLK KABLOSUZ SSD MODELİNİ DUYURDU

Toshiba, Berlin IFA 2014 Fuarı’nda düzenlene özel etkinlikte kablosuz SSD (solid state drive) veri depolama modeli Canvio AeroMobile’in tanıtımını yaptı. Taşınabilir depolama aygıtlarının kullanışlığını ve kapasitesini, SSD’nin yüksek performansıyla birleştiren bu model, kablosuz veri transferi özelliğiyle dünyada bir ilk olma özelliği taşıyor.

Canvio AeroMobile sekiz adet cihaza kadar dosya paylaşımı yapabiliyor. Bu sayede aynı ortamda bulunan kullanıcılar tek bir disk üzerinden farklı içeriklere erişebiliyor. Geleneksel sabit disklerden farklı bir mimariye sahip olan Canvio AeroMobile, darbe ve titreşimlere karşı da oldukça dayanıklı. USB 3.0 ve SD kart girişlerine sahip olan cihaz 128 GB depolama alanı ve 8 saate kadar batarya ömrü sunuyor.

SSD Nedir?

Solid State Drive kelimelerinin kısaltmasından oluşan SSD, Türkçeye Katı Hal Sürücüleri olarak çevriliyor.  Daha az ısı ve enerji sarfiyatı yapan SSD sürücüler, mekanik sabit disklere göre daha yüksek performansa sahiptir.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.