Suriyeli mültecinin örnek davranışı 10 milyon kez izlendi

Suriyeli mültecinin örnek davranışı 10 milyon kez izlendi

Dallas’ta örnek bir davranış sergileyen Suriyeli mültecinin güvenlik kamerasına takılan görüntüleri bir hafta içinde 10 milyon kez izlendi.

Göz yaşartan video kaydında, iki çocuklu perişan görünümlü bir kadın, bir mücevher mağazasına giriyor. Elindeki altın gerdanlığı satmaya çalışan kadına mağaza yetkilisi gerdanlığı neden sattığını soruyor.

Videonun İngilizce çözümlerine göre iki çocuklu kadın açıklıyor: “Ben tamamen meteliksiz durumdayım, gelecek aya kadar da bana hiçbir ödeme yapılmayacak” ve ekliyor, “Aslında, bu gerdanlık bana annemden yadigar. Ama çözmem gereken bir problem var ve bunu satmak zorundayım.”

Adam hızla cebine uzanıyor ve kadına gerdanlığın bedeli kadar olduğu düşünülen parayı uzatıyor. Ardından da kasanın arkasından çıkıp kadına gerdanlığı veriyor. İlk başta gerdanlığı almak istemeyen kadın ise gözlerinde yaşlarla kuyumcuya sarılıyor ve bu iyiliği için teşekkür ediyor.

Kuyumcu kendinden emin bir şekilde, “Bir şeye ihtiyacınız olursa benim numaramı yazın. Tekrar satmanız gerekirse, başka bir yere gitmeyin, ben satın alırım” diye konuşuyor.

CBS’e verdiği röportajda ismini “Noah” olarak tanımlayan kuyumcunun, iç savaşın parçaladığı Suriye’den gelen bir mülteci olduğu ortaya çıktı. Noah ve ailesi şu anda Vali Greg Abbott’un bir müddet önce başarısız olduğu “Suriyeli mültecileri eyalete sokmayın” kampanyasını yaptığı Teksas’ta yaşıyor.

Noah açıklamasında şunları söylüyor, “Sizin nereli olduğunuz, hangi dine inandığınız mühim değil. Bu insanlığın gereği normal bir davranış. Kim olsa böyle yapardı.”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.