Soyuz uzay aracı 3 astronotla Baykonur’dan fırlatıldı

Soyuz uzay aracı 3 astronotla Baykonur’dan fırlatıldı

Uluslararası Uzay İstasyonu’na(ISS) gidecek 3 astronotu taşıyan Soyuz FG, yeni nesil uzay aracı olan  Soyuz MS ile Kazakistan’da bulunan Baykonur Uzay Üssü’nden başarılı bir şekilde fırlatıldı.

Rus Astronot Anatoli Ivanishin, Japon Astronot Jaxa Onishi ve Amerikan astronot Kathleen Rubins’i taşıyan uzay aracı Moskova vaktiyle 04.36’da Baykonur’dan başarılı bir şekilde fırlatıldı.

Rusya Federal Uzay Ajansı Roscosmos, fırlatmadan dokuz dakika sonra uçuşun 3. etabında ISS’de bulunan  kontrol merkezinin(MCC) uzay aracının uzaktan kontrolünü devraldığını açıkladı.

Roscosmos, yeni uçuş sistemine göre iki gün sürecek yolculuğun 9 Temmuz’da Moskova saatiyle 07.12’de tamamlanacağını ve geminin ISS’e kenetleneceğini kaydetti.

Uçuş öncesinde basın toplantısı düzenleyen geminin kapatanı Rus astronot Anatoli Ivanishin, yeni nesil Soyuz-MS aracının test edileceği  ve daha güvenlikli kabul edilen klasik yolun yani iki günlük uçuşun tercih edildiğini belirtti.

Yeni navigasyon  ve kontrol sisteminin yanında geliştirilmiş enerji kaynağına ve daha geniş iç hacmine sahip olan Soyuz –Ms aracı, daha fazla enerji üretecek güneş panelleri ve gelişmiş haberleşme ve ölçüm sistemleriyle donatılmış.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.