Snapchat’te Hikayeler’de yeni uygulama

Snapchat’te Hikayeler’de yeni uygulama

Popüler telefon uygulaması Snapchat kullanıcıların Hikayeler’ini nasıl sergileyeceği ve daha sonra nasıl oynatacağı konusunda küçük ama önemli bir değişiklik yaptı.

Öncelikle Snapchat kullanıcı hikayelerini Hikayeler sayfasının en üstüne koyuyor. Bu, manşetten arkadaşlarınızın hikayelerini ilk olarak göreceğiniz anlamına geliyor.

Yeni tasarımın bariz bir kaybedeni var: Daha önce o sayfanın üst kısımlarını kaplayan Snapchat’in keşfet ortaklarının kanalları artık tüm arkadaşlarınızın Hikayeler’inin altında yer alacak. Uygulamada kaç arkadaşınız olduğuna bağlı olarak bu Keşfet içeriklerine ulaşana kadar çokça sayfa kaydırmak anlamına gelebilir.

Konuya yabancı olanlar için, Hikayeler kullanıcıların 24 saatlik bir süreçte paylaştıkları ve o süre boyunca arkadaşları tarafından izlenebilen fotoğraf ve video koleksiyonu montajlarına deniyor. Snapchat’in Hikayeler’ini yakın bir zamanda Instagram kopyalamış ve kendi özelliklerine eklemişti.

Bu hikayeleri yukarı, Keşfet içeriklerini aşağı taşımak, Keşfet sayfasının uygulama içerisinde kendi ayrı sayfası olduğu düşünüldüğünde önemsiz gelebilir. Ama Hikayeler sayfası Keşfet trafiğinin büyük çoğunluğunun oluştuğu yer – ya da yerdi. Yayıncı içeriklerini aşağı kaydırmak Snapchat’in kullanıcı hikayelerine yayıncı ortaklarının yarattığı içeriklerden daha çok değer verdiğinin açık bir mesajı olarak görülüyor.

Bu yüzden Keşfet içeriklerini sıralamada daha aşağıya itmek, her gün kanallarını sadece Snapchat’e özel olarak hazırlayan yayıncıların hoşuna gidecek bir şey olmayabilir. Değişiklik, trafiklerini ve dolayısıyla reklam gelirlerini düşürebilir. En azından Snapchat’in en popüler sayfasının dışına itiliyorlar.

İkinci güncelleme ise Snapchat’in artık bir arkadaşınızın hikayesinden diğerine otomatik olarak geçemeyecek olmanız.

Daha önce, bir arkadaşınızın hikayesini izlemeyi bitirdiğinizde, Snapchat otomatik olarak sıradaki diğer hikayeyi oynatmaya başlıyordu. Artık böyle olmayacak; eğer sırayla birçok hikaye izlemek isterseniz, Hikaye Çalma Listesi denen yeni bir özelliği kullanmanız gerekecek. Bu özellik kullanıcılara bir kerede izlemek istedikleri hikayeleri seçme şansı veriyor. Bu değişim de kayda değer.

Snapchat yakın zamanda kullanıcı hikayeleri arasında bir hikayeden diğerine otomatik şekilde geçerken arada kısa bir video olarak beliren formatta reklam göstermeye başladı. Geçiş olmaması, reklam da olmayacağı anlamına gelmiyor. Bir şirket sözcüsü Snapchat’in Çalma Listesi’ne eklenen videolar arasında ve bazen tek bir hikaye izledikten sonra da reklam göstereceğini söyledi.

Şirket bu güncellemelerin bazı Android kullanıcıları için Cuma gününden başlayarak hayata geçirileceğini ve yakın zamanda tüm iOS ve Android kullanıcılarına geleceğini söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.