Sarraf’ı tutuklatan Amerikalı başsavcı mesaj yağmuruna tutuldu

Sarraf’ı tutuklatan Amerikalı başsavcı mesaj yağmuruna tutuldu

ABD’nin Miami şehrinde tutuklanan Rıza Sarraf  hakkındaki iddianameyi hazırlayan New York Güney Bölge Başsavcısı Preet Bharara, binlerce Türk tarafından tweet yağmuruna tutuldu.

Twitter üzerinden mesaj atarak Amerikalı savcıya ulaşan Türkler, “Türkiye’den istediğiniz bir şey var mı? Türk rakısı, şiş kebap, lokum, Türk halısı. İstemeniz yeterli, hizmetinizdeyiz”, “Abi yengeyi al gel, bekliyoruz”, “Bizimkilerin yapamadıklarını siz yapıyorsunuz, yanınızdayız” gibi mesajlar attı.

Twitter’daki izleyici sayısı iki gün içinde binlerce sayıda artan Preet Bharara, kendi resmi hesabından bu mesajlara verdiği yanıtında, “Şiş kebabı severim ama yalnızca işimi yaptığım için, bu tür hediyeleri kabul edebileceğimi düşünmüyorum” diye yanıt verdi. Amerikalı savcı, bir önceki mesajında da “Rıza Sarraf, yakında Manhattan mahkemesinde Amerikan adaleti ile yüzleşecek”, “Amerika’nın İran’a yaptırımlarını delen, kara para aklayan ve bankacılık sahtekarlığı yapan Türk uyruklu kişi tutuklandı” ifadesini kullanmıştı.

savci mesajSarraf aleyhindeki iddianameyi hazırlayan Bharara, ABD’de diplomatları, siyasileri ve 2008 küresel krizinin ardından 100’e yakın bankacıyı soruşturarak adını duyurdu.

Hindistan asıllı başsavcı 2009’da New York savcısı olduktan sonra 25 farklı ülkeye gönderdiği güvenlik güçleriyle silah ve uyuşturucu ticaretiyle suçlanan kişileri New York’a getirtmiş ve yargı önüne çıkmalarını sağlamıştı.

Cumartesi günü Miami Havaalanı’nda gözaltına alınan Sarraf, ‘ABD’nin İran’a yönelik yaptırımları ihlal ederek ABD’yi dolandırmak, İran kurumları adına yüz milyonlarca dolar değerinde işlemlerde bulunmak ve  bu işlemlerden kara para aklamakla suçlanıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.