Samsung Galaxy Note 7 uçaklarda yasaklandı

Samsung Galaxy Note 7 uçaklarda yasaklandı

Bataryasında aşırı ısınma, yanma ve patlama sorunu yaşanan Samsung Galaxy Note 7 model telefonlar, ABD’nin ardından Avrupa, Asya ve Avustralya’daki bazı havayolu şirketlerince de yasaklandı.

Singapore Airlines, Air Berlin, Dragonair, Qantas ve Virgin Australia yasağı uygulayan yeni havayolu şirketleri arasında.

Amerikan Ulaştırma Bakanlığı Cuma günü havayolu şirketlerine gönderdiği “acil” uyarıda, bu model telefonun uçaklara sokulmasını yasaklamıştı. BBC Türkçe’ninhaberine göre, ABD’ye uçan tüm yabancı havayolu şirketlerinin uygulmaya soktuğu yasağı, ülkeye seferleri olmayan şirketler de izledi.

Lufthansa’nın da şimdilik sadece ABD uçuşlarında uyguladığı yasağı, tüm uçuşlarında geçerli kılabileceği belirtiliyor.
Bagajlarda taşınması da yasaklanmıştı
Samsung Galaxy Note 7 model telefonlardaki sorunun ortaya çıkmasının ardından, bu telefonların uçağın bagaj kısmına verilmesi yasaklanmıştı. Ancak yeni yasakla birlikte kebin ekibi ve yolcular telefonu beraberlerinde uçak içine de alamayacak.

Note 7 model telefonların pillerinin şarj sırasında ısınıp tutuşması ve patlaması vakalarının ardından, Eylül ayında Samsung yaklaşık 2 buçuk milyon telefonu “yenilemek” üzere geri çağırmıştı. Fakat geri çağırılıp yenilenen telefonlarda da sorunun hâlâ devam ettiği ortaya çıkmıştı.

Bunun üzerine Samsung geçen hafta başında bataryadaki sorun nedeniyle modelin üretimini durdurduğunu bildirmişti.

Fotoğraf: ARIEL GONZALES

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.