Samsung Electronics 5G’de rekor kırdı

Samsung Electronics 5G’de rekor kırdı

Güney Koreli teknoloji devi Samsung Electronics 5G’de hız rekor kırdı.

Samsung, 5G’nin gelişimine yönelik gerçekleştirdiği mobil ortam testinde, en yüksek veri iletim hızı olan 7,5 Gbps (saniyede 940 MB)’a ulaşmayı başardı. Sektörde bir ilk olan testte ayrıca, 100 km/saat hızda giden bir araç üzerinden kesintisiz 1,2 Gbps hızında 5G bağlantısı sağlandı.

Samsung Electronics DMC Ar-Ge Merkezi Başkanı Chang Yeong Kim, konuyla ilgili olarak; “Bu başarılarımızı daha da ileri taşımaya ve 5G standardına katkıda bulunan ileri teknolojiler geliştirmeye devam edeceğiz. Küresel Ar-Ge kapasitemizden yararlanmanın yanı sıra, dünyanın çeşitli yerlerindeki diğer sektör liderleriyle ve araştırma merkezleriyle işbirliği içinde çalışmayı da sürdüreceğiz. Gerek mobil cihazlar, gerek bulut, gerekse de nesnelerin internetiyle ilgili olarak, 5G telekomünikasyon standardına ve destekleyici teknolojilere yönelik talep, büyümeye devam edecek” dedi.

Samsung’un gerçekleştirdiği hız testi, ulaşılan rakamların büyüklüğünün yanı sıra, sektörde açık havada gerçekleştirilen ilk başarılı 5G testi olma özelliğini de taşıyor. Sektörde daha önceki tüm başarılı 5G testleri, laboratuvar gibi stabilize edilmiş kapalı ortamlarda gerçekleştirildi. Mobil test, 4,35 kilometre uzunluğundaki profesyonel bir yarış pistinde, yüksek hızda yol alan bir araçtan yapılması açısından, 5G testlerini yeni bir boyuta taşıdı. Bu testle aynı zamanda, Mayıs 2013’te 28 GHz’lik 5G ağında, ilk kez 1Gbps’ı aşan test sonuçlarına göre, yedi kat artış sağlandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.