Ruslar, intihar bombacılarını tespit edebilen cihaz üretti

Ruslar, intihar bombacılarını tespit edebilen cihaz üretti

Rus üreticiler, potansiyel intihar bombacılarını uzaktan tespit edebilen bir cihaz geliştirdiklerini duyurdu. Söz konusu cihazla üzerinde bomba taşıyan bir intihar saldırganı, 5-6 metre uzaklıktan tespit edilebiliyor.

IŞİD’in bir dizi terör saldırısı gerçekleştirdiği Fransa’da bugünlerde bir güvenlik fuarı da düzenleniyor. Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleştirilen 19’uncu Milipol Worldwide Devlet İçi Güvenlik Fuarı’na 13 adet de Rus firması katılıyor.

17 Kasım’da başlayan ve bugün sona erecek olan fuara katılan Rus firmalarından biri olan YUTTA, fuarda ilginç bir ürününün tanıtımını yaptı. YUTTA Genel Müdürü Vladimir Tkach, “Bir intihar kemerini (bomba) uzaktan tespit edebilen bir cihazımız var. Bu prototip 5-6 metre uzaklıktan bir insanın üzerindeki bomba kemerini tespit edebiliyor” dedi.

“Anker-R” adı verilen cihaz, kablosuz kulaklıların bağlı olduğu düz bir ekrana sahip. Cihaz, intihar bombacılarının vücuduna sarılı bombaların yaydığı elektromanyetik alanı tespit ediyor.

“Anker-R” adlı bu cihazın bin 500 ABD Doları’na satışa çıkması bekleniyor.

Ria Novostiye’ya konuşan Genel Müdür Tkach, cihazın bombacıların vücuduna sarılı kabuksuz (kovansız) bombaları ise tespit edemediğini söyledi. Ancak teröristlerin saldırılarda daha fazla zarar verebilmek için çoğunlukla ‘kabuklu’ bombaları kullandıklarını dile getirdi. Tkach ayrıca fuarda cihaza en çok ilgiyi, Mısırlı ziyaretçilerin gösterdiğini ekledi.

Paris’te 13 Kasım’da 129 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırılarının ardından düzenlenen fuarda kalabalıkların kontrol edilmesi için hükümetlere pazarlanan silahlar, cephaneler ve takip teknolojileri sergileniyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.