Özel sektöre ait Dragon uzay aracı, Dünya’ya döndü

Özel sektöre ait Dragon uzay aracı, Dünya’ya döndü

Özel SpaceX (Space Exploration Technologies Corp.) şirketine ait Dragon aracı, Dünya’ya döndü.


Yetkililer, Uluslararası Uzay İstasyonu’nuna (UUİ) ikmal yapan Dragon aracının paraşütlerle Meksika’nın Baja Yarımadası açıklarına indiğini açıkladı.

UUİ’ye üçüncü seferini tamamlayan Dragon, Dünya’ya 1 ton ağırlığında kargo taşıdı. Dragon, önce Los Angeles’a, daha sonra da kargonun boşaltılması için Teksas’a gönderilecek.


Dragon aracının UUİ’den Dünya’ya yolculuğu yaklaşık 5 saat sürdü.

Dragon, UUİ’ye ikmal yapmak üzere 2 Mart’ta ABD’nin Cape Canaveral üssünden Falcon 9 roketiyle fırlatılmıştı. SpaceX şirketi, UUİ’ye dördüncü seferini sonbaharda düzenlemeyi planlıyor. Amerikan uzay mekiklerinin 2011’de emekliye ayrılmasının ardından uzay istasyonuna yapılacak ticari ikmal seferlerinin büyük önem kazanması üzerine Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), SpaceX şirketi ile uzay istasyonuna 12 kargo seferi için 1,6 milyar dolar, merkezi Virginia’daki Dulles’te bulunan Orbital Sciences şirketi ile ise 8 ticari sefer için 1,9 milyar dolarlık sözleşme imzalamıştı.


UUİ’de halihazırda 3 astronot bulunuyor. Perşembe günü Kazakistan’dan fırlatılması beklenen Rus uzay aracı Soyuz, 3 astronotu daha UUİ’ye taşıyacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.