‘Özçekim’e uygun telefon üretti

‘Özçekim’e uygun telefon üretti

Her gün yaklaşık 100 milyon ‘selfie’ diğer bir tabirle özçekim yapılıyor. Bunlardan 17 milyonu sosyal medyaya yükleniyor.

Bu akımı yakından takip eden akıllı telefon şirketleri, selfie meraklılarına özel telefon geliştirmeye devam ediyor. Microsoft’un yeni telefonu Lumia 735 de selfie modasına uygun şekilde üretildi. Geniş açılı 5 megapiksellik ön kameraya sahip telefon tek kareye daha çok kişi sığdırmaya ve manzarayı tamamen almaya imkan tanıyor.

İnsanların çektiği her 100 fotoğraftan 30 tanesinin selfie olduğunu belirten Nokia Türkiye Genel Müdürü Sertaç Şener, öncelikli hedef kitlelerinin genç kullanıcılar olduğunu söyledi. Ayrıca görüntülü konuşma platformu Skype üzerinden günde 2 milyar dakikanın üzerinde görüşme yapıldığı bilgisini paylaşan Şener, kullanıcıların sosyal medyada tecrübelerini paylaşmak istemelerine de değindi. Şener, “İnsanlar artık ön kameralarını sadece yakından selfie çekmek veya tek başlarına Skype görüşmesi yapmak yerine etraflarında olanı biteni, neler yaptıklarını göstermek için de kullanıyor. Lumia 735 ile kullanıcıların beğendikleri şeyleri daha çok yakalamasına ve paylaşmasına olanak tanıyoruz. Bunu Lumia’nın benzersiz yenilikleri ve Microsoft deneyimlerinin en iyilerini sunarak yapıyoruz.” dedi.

4G LTE bağlantısının yanı sıra Windows Phone 8.1 sürümüyle kişiselleştirmeye olanak tanıyan Lumia 735, full HD geniş açılı 5MP ön kamerasıyla çekilen fotoğrafları Facebook ve Instagram gibi sosyal ağlarda hızlı bir şekilde paylaşmaya olanak tanıyor. 24 mm odaklanma mesafesine sahip ön kamerası sayesinde ise tek kareye çok daha fazla kişi ve manzara sığdırmak mümkün. Ana kamerası 6.7 Mp olan cihaz, 1.2 GHz hıza sahip ve 4 çekirdekli CPU ile Windows Phone 8.1’in son sürümünü destekliyor. Skype ve Microsoft Office gibi Microsoft servisleriyle uyumlu olan cihaz Outlook, Word, Excel, OneNote ve PowerPoint gibi uygulamaları kullanmanıza olanak tanıyor. Ayrıca kullanıcılar, Microsoft OneDrive tarafından sunulan 15 GB ücretsiz bulut depolama alanı ile online fotoğrafları gibi pek çok içeriğe erişerek onları senkronize edebiliyor, depolayabiliyor veya paylaşabiliyor.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.