Obama’nın eski danışmanı Google’da

Obama’nın eski danışmanı Google’da

Bir süredir Avrupa’daki kamu denetçilerinin artan incelemeleriyle karşı karşıya kalan Google, ABD Başkan’ı Barack Obama’nın eski danışmanlarından Caroline Atkinson’u şirketin ‘global kamu politikası’nı yönetmekle görevlendirdi.

Beyaz Saray’daki Milli Güvenlik Danışman Vekilliği görevinden geçen ay ayrılan Atkinson, Google’daki görevine Mart ayında başlayacak ve çalışmalarına Washington’dan devam edecek.

Yeni işinde onu en zorlayacak konunun, Google’ı internet arama alanındaki hakimiyetini suistimal etmekle suçlayan Avrupa Birliği tekelcilik karşıtı birimlerinin endişelerini gidermek olacağı düşünülüyor.

Beyaz Saray’daki görevine 2011’de başlayan Atkinson, son zamanlarda Obama yönetiminden ayrılıp Silikon Vadisi şirketlerine geçen görevlilerin son halkası. Daha önce de Obama’nın danışmanlardan David Plouffe Ağustos 2014’te Uber’e, basın katibi Jay Carney de Amazon’a katılmıştı.

Nüfuzları giderek artan Silikon Vadisi şirketleri, devlet denetçilerinin rekabet ve kişisel veri alanındaki bazı endişeleri ortaya koymalarını da beraberinde getirdi. Bahse konu olan eski üst düzey devlet görevlileri de şirketlere hem bu alandaki düzenlemelerle ilgili olarak yardımcı olacak, hem de şirketlerin toplumdaki algısını yumuşatmakla ilgili çabalara öncülük edecek.

Caroline Atkinson, Başkan Obama’nın G8 ve G20 gibi önemli zirvelerde temsilciliği vazifesinde bulunmuştu. Önceki yıllarda IMF’de de (Uluslararası Para Fonu) çalışan Atkinson, kariyerine gazeteci olarak başladı ve Google’dan Uber’e geçen Rachel Whetstone’in yerini almış oldu.

*Bu yazı New York Times için Cecilia Kang kaleme almıştır.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.