NSA: Sony saldırısının arkasında Kuzey Kore var

NSA: Sony saldırısının arkasında Kuzey Kore var

Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) Sony’e yapılan siber saldırıların arkasında Kuzey Kore’nin olduğunu tespit ettiklerini açıkladı.

Kanada’da güvenlik konferansında konuşan NSA Direktörü Michael Rogers, saldırıları araştırıken kendilerinin geliştirdiği bir programı kullandıklarını belirtti.

“Sonunda Sony’e yapılan saldırıların arkasındaki imzayı bulduk” diyen Rogers Sony’nin California’daki merkezine yapılan saldırı ile Kuzey Kore’deki bağlantıyı açıkladı.

Sony, Kasım ayında Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’a yönelik bir suikastı anlatan “The Interview” filmini gösterime sokacağını söyleyince hackerların saldırısına uğramış ve şirketin üst düzey yöneticilerinin özel maillerinden çalışanlarının sosyal güvenlik numaralarına kadar her şey internete sızdırılmıştı.

Kuzey Kore ise bu saldırılarla ilgisinin olmadığını iddia etmişti.

Rogers konuşmasında siber tehdidin psikolojik tehditten çok daha farklı olduğunu, siber tehditlerin dünyanın her yerinden sınırlar olmadan yapılabildiğini söyledi.

NSA Direktörü konuşmasını, “Bana daha önce özel bir film şirketine yönelik saldırılar üzerine çalışacağım söylenseydi, ‘Benimle ne alakası var’ derdi. Oysa şimdi yaşadığımız dünyanın hali bu” diyerek bitirdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.