Nisan ayının en çok ziyaret edilen sitesi Google

Nisan ayının en çok ziyaret edilen sitesi Google

ComScore tarafından yayınlanan aylık verilere göre Google ziyaretçi ve reklam tıklaması konusunda Nisan ayında zirveyi kimseye kaptırmadı. Haber kategorisinde ise Yahoo, ABC News ve Huffington Post sitelerinin aylık ziyaretçi trafiklerinde önemli artış görüldü.

ComScore’un yayınladığı istatistiklere göre Amerika çapında genel içerikli bütün internet sitelerinin ziyaretçi sayılarında ortalama %12 artış yaşandı. Bu siteler Nisan ayında 183 milyon kişi tarafından ziyaret edildi. ComScore Başkan yardımcısı Jeff Hackett “Genel haber kategorisinde her 6 internet kullanıcısından 5’i Nisan ayı içinde haber sitelerini ziyaret ederek, bu sitelerin tüm zamanların en yüksek hitini almasına sebep oldu” diye konuştu.

Geçen yıl haber kapsamını güçlendirmek amacıyla ABC News ile birleşen Yahoo bu ay 89.1 milyon ziyaretçi ile haber kategorisinde ilk sıraya yerleşti. Huffington Post 59.4 milyon ziyaretçi ile ikinci sırada yer aldı. CNN 57.4 milyon, MSNBC 55.7 milyon, CBS 39.3 milyon ve USA Today 34.1 milyon ziyaretçi ile Huffington Post’u takip eden haber siteleri oldu.

Aylık ziyaretçi sayısında %9 artış görülen güzellik, moda ve stil sayfaları nisan ayında 83.6 milyon kişi tarafından ziyaret edildi. Geçtiğimiz ay 13.2 milyon ziyaretçi ile Glam Style birinci, 9.9 milyon ziyaretçi ile Stylelist ikinci, 5.2 milyon ziyaretçi ile Hearst Beauty& Fashion üçüncü, 4.7 milyon ziyaretçi ile PopSugar Fashion Beauty&Shopping ve Total Beauty Media dördüncü sırada yer aldılar.

Google, genel kategoride 189 milyon ziyaretçi ile birinciliği kimseye bırakmazken Microsoft, 171.2 milyon ziyaretçi sayısı ile ikinci, Yahoo 170.9 milyon ziyaretçi ile üçüncü ve Facebook 158.7 milyon ziyaretçi ile dördüncü sırada yer aldı. Tumblr.com 23.5 milyon ziyaretçi ile listede ilk kez 47.sıradan kendine yer bulurken Glam Media 3 sıra yükselerek 9.sıraya yükseldi.

Diğer web sayfalarına reklam dağıtımı yapan Google’ın reklam ağı Nisan ayında kullanıcıların %92.2 sine ulaşmayı başarırken Rubicon Project REVV Platform %88, AOL Reklamcılık %83.7 oranında kullanıcıya ulaşmayı başardı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.