New York Times’ın dijital abone sayısı bir milyonu aştı

New York Times’ın dijital abone sayısı bir milyonu aştı

Dünyanın saygın gazetelerinden olan New York Times (NYT), bir milyon dijital abone sınırını aştığını açıkladı.

Dört yıl önce ilk defa dijital aboneliğini başlatan NYT, nihayetinde bir milyon aboneye ulaştığını duyurdu. Gazetenin dijital abonesi olmak isteyen okurların belli ücret ödemeleri zorunlu.

NYT adına açıklama yapan gazetenin CEO ve Başkanı Mark Thompson, bir milyon aboneye ulaşmalarını ‘‘kilometre taşı’’ diye niteledi.

Dijital abone sayısı hala basılı gazete abonesinin gerisinde.  Ancak NYT’ın günlük basılı gazete abone sayısı bir milyon 100 bin olduğu düşünüldüğünde kısa bir zamanda dijital abone sayısının basılı yayını geçeceğine kesin gözü ile bakılıyor.

GELİRDE AZALMA OLDU

Gazete tarafından yapılan açıklamaya göre bu yılın ikinci çeyreğinde toplam kazancının 382 milyon 900 bin dolar olduğu ve bunun geçen senenin aynı dönemine kıyasla yüzde 1.5 oranında azaldığı vurgulandı. Yılın ikinci çeyreğinde gazetenin dijital abone sayısında 33 bin artış elde edilidği, bunun son iki yılın en çok artışı olduğunun  altı çizildi.

BASILI GAZETE REKLAM GELİRİNDE BÜYÜK DÜŞÜŞ

Gazetenin basılı nüshasında yılın ikinci çeyreği reklam gelirinde yüzde 12.8 oranında düşüş yaşanırken tüm diğer birimlerde gelir artışı elde edildiği açıklandı.

Dijital reklam gelirinin aynı dönem içinde yüzde 14.2, basılı gazete satımından yüzde 0.9, tüm diğer gelir kaynaklarından edilen karlılıkta ise yüzde 4.5 oranında artış elde edildiği bildirildi.

Gazetenin CEO ve Başkanı’nın verdiği rakamlara göre bu yılın ikinci çeyreğinde maliyetlerin kısıtlanması bakımından 38 milyon 100 bin dolar gelir sağlandığı açıklandı. Geçen yılın aynı döneminde bu rakam 16 milyon 500 bin dolar olarak gerçekleşmişti.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.