Mozilla’da büyük güvenlik açığı!

Mozilla’da büyük güvenlik açığı!

Firefox ve Firefox OS’nin geliştiricisi Mozilla, kullanıcıların kişisel verilerini tehdit eden büyük bir güvenlik açığı ile karşı karşıya.

Mozilla Developer Network’de yaklaşık 100.000 kişinin bilgilerinin ortaya çıkmasını sağlayan küçük çaplı bir skandal gerçekleşti. Mozilla Developer Network (MDN- Mozilla Gelişim Ağı) kullanıcıları, hiç beklemedikleri bir tehlikeyle karşı karşıya kaldı. Mozilla Developer Network’e üye olan 76.000 kişinin kişisel verileri, e-posta adresleri ve kimlik bilgileri ifşa olurken, 14.000′den fazla kullanıcının da şifresi açığa çıktı. Şifreler, halen algoritmalar ile korundukları için hepsinin tamamen ele geçirilmemiş olması mümkün ve bu da, üyelerin tek tesellisi.

Mozilla cephesinden yapılan açıklamaya göre sızıntı 23 Haziran’da başladı ancak sunucularda, kötü niyetli aktiviteler yakalanmadığı için, sızıntı uzmanlarca gözden kaçırıldı.

Şirket, Mozilla Developer Network kullanıcılarından özür dilerken, şifrelerini de ivedilikle değiştirmelerini tavsiye etti. Mozilla, sorunun büyük ölçüde çözüldüğünü ve kişisel verilerin sunucudan taşındığını da savundu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.