Microsoft’tan siber suçlara yönelik önemli hamle

Microsoft’tan siber suçlara yönelik önemli hamle

Microsoft’un siber suçlara karşı yürütülen küresel mücadeleyi desteklemek üzereABD’deki merkez yerleşkesinde kurduğu Microsoft Cybercrime Center (MicrosoftSiber Suçlarla Mücadele Merkezi) faaliyete geçti.

 

Siber suçlarla mücadelede önde gelen küresel mükemmellik merkezlerinden biri olarak konumlandırılan MicrosoftCybercrime Center, Microsoft’un yasal, teknik ve teknolojik alandaki birikimini farklı endüstrilere yönelik uzmanlığıyla bir araya getirecek. Microsoft, böylece siber suçlarla mücadelede yeni bir dönem başlatacak.

 

Siber suçlar, dünya genelinde her yıl milyonlarca tüketicinin kişisel ve finansal olarak önemli zararlara uğramasına sebep oluyor. Microsoft Cybercrime Center, internet üzerindeki zararlı yazılımlar, botnet ağları, fikri mülkiyet hırsızlığı ve teknoloji aracılığıyla gerçekleştirilen çocuk istismarı gibi suçlarla mücadele edecek. Merkez, dünyanın dört bir yanındaki tüketicilerin bilgi teknolojilerine dayalı cihaz ve hizmetleri güven içinde kullanmalarını sağlamayı amaçlıyor.

 

SİBER DOLANDIRICILIĞA GEÇİT YOK

 

Microsoft Cybercrime Center’in Microsoft uzmanlarını, tüketicileri ve iş ortaklarını ‘çevrimiçi güvenliği sağlamak’ amacıyla bir araya getireceğini ifade eden MicrosoftTürkiye Telif Hakları Müdürü Ozan Öncel, “Gelişmiş teknoloji ve araçları doğru uzmanlık ve bakış açısıyla bir araya getirerek, interneti herkes için daha güvenli bir yer haline getirmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.

Microsoft Cybercrime Center, Pekin, Berlin, Bogota, Brüksel, Dublin, Edinboro, Gurgaon, Hong Kong, Münih, Singapur, Sydney ve Washington D.C’de yer alan 12 adet uydu ofis ve bölgesel laboratuvarla uluslararası bir merkez olma özelliğine sahip. Microsoft, böylece bölgesel tehditleri ve küresel ölçekli tehditlerin bölgesel etkilerini daha iyi inceleyerek ideal yöntem ve çözümlere ulaşmayı hedefliyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.