Microsoft, Samsung’u mahkemeye veriyor

Microsoft, Samsung’u mahkemeye veriyor

ABD’nin teknoloji devi Microsoft, Güney Koreli Samsung’u patent ödemelerine sadık kalmadığı gerekçesiyle mahkemeye vereceğini açıkladı.

ABD basınında çıkan haberlere göre Samsung, bir süredir Android telefon ve tabletlerinde Microsoft’un geliştirdiği bazı yazılımları kullanıyordu. İki şirket arasında 2011 yılında imzalanan anlaşmaya göre Samsung, Microsoft’a her sattığı Android cihaz başına ödeme yapıyordu. Microsoft tarafından yapılan açıklamada, Samsung’un telif hakkından doğan son ödemeleri yapmadığı, ayrıca gecikme sebebiyle oluşan faizi de ödemekten kaçındığı ifade edildi.

Microsoft’un avukatları şirketin Nokia’yı satın almasının ardından Samsung’un, kontratın bundan böyle geçerli olmadığına kanaat getirerek ödemeleri yapmadığını ifade etti. Samsung ise bu yöndeki şikayetlerin dikkatli bir biçimde gözden geçirileceğini ve gerekli önlemleri alacağını duyurdu.

Uzmanlar Acer ve ZTE’ye de hizmet veren Microsoft’un, geçtiğimiz yıl satılan Android cihazlardan 2 milyar dolar civarında gelir elde ettiğini ifade ediyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.