Korkusuz Felix, ses duvarını aşmaya çalışacak

Korkusuz Felix, ses duvarını aşmaya çalışacak

Avusturyalı ekstrem sporcu Felix Baumgartner, serbest düşüşte ses duvarını aşan ilk insan olarak tarihe geçmek için bugün yeni bir denemede bulunacak.

Atlama denemesini Pazartesi ve Salı günü şiddetli rüzgar nedeniyle son anda ertelemek zorunda kalan Baumgartner, “Çok heyecanlıyım. Umarım bu kez ertelemek zorunda kalmayacağız. Ne pahasına olursa olsun ses duvarını aşmak istiyorum” dedi.
Salzburglu sporcu, ABD’nin New Mexico eyaletindeki Roswell kenti yakınlarında yapacağı deneme için sabah erken saatlerde hazırlanmaya başlayacak.

850 bin metreküplük helyum balonunun taşıdığı 1360 kilogram ağırlığındaki kapsülle gökyüzüne çıkacak olan Baumgartner, 37 bin metreye ulaştığında kendini boşluğa bırakacak.
43 yaşındaki ordudan emekli paraşütçü Baumgartner, atlayışı sırasında stratosfer koşullarına uygun olarak tasarlanmış özel bir kıyafeti de deneyecek.
Başarılı olması durumunda Baumgartner, 1960’da saatte 988 kilometre hızla 31 bin metreden atlayan Joe Kittinger’in rekorunu kıracak.
14 Ekim 1947’de California’daki Edwards Hava Üssü’nden Chuck Yeager, deneysel roket uçağıyla ses duvarını aşmıştı.
Baumgartner, Mart ayında yaptığı denemede 21 bin 800 metre irtifadan kendisini boşluğa bırakmış, saatte 587 kilometre hıza ulaşarak 3 dakika 33 saniye sonra New Mexico çölüne inmişti.

Canlı izleyebilirsiniz;


[iframe width=”420″ height=”315″ src=”http://www.youtube.com/embed/MrIxH6DToXQ” frameborder=”0″ allowfullscreen]

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.