Japonlardan park etmeyi kolaylaştıracak buluş

Japonlardan park etmeyi kolaylaştıracak buluş

Japonya’nın en önemli eğitim kurumlarından Keio Üniversitesi’nden bilim adamları, sürücülerin araçlarını arka arkaya park etmelerini kolaylaştıracak bir sistem geliştirdi.

Bu sistem sayesinde, sürücü aracı geri vitese alıp başını geri çevirdiğinde arkada neler olduğunu görebiliyor. Bu şekilde hem arabayı park etmek kolaylaşıyor, hem de istenmeyen kazaların önüne geçilmiş oluyor. Tokyo gibi yoğun trafiğin ve park etmek için dar alanların olduğu bir şehirlerde, bu sistemin ilgi çekmesi bekleniyor.

Japon bilim adamları, geliştirdikleri sistemi internet sitesine koydukları bir video ile de gösterdi. Videoda park etme sisteminin devrede olduğu ve olmadığı iki durum karşılaştırılıyor. Park etme sisteminin çalışmadığı sırada sürücü aracı bariyerlere çarparken, sistemin çalışmasıyla, ön koltukların arasına yerleştirilen ekran sayesinde aracın arkasında neler olduğunu net olarak görebildi. Bu şekilde aracı sorunsuz bir şekilde park etmeyi başardı. Sistemin yakında piyasaya sürülebileceği belirtildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.