iPhone’da bataryadan tasarruf etmenin yolu Facebook’tan geçiyor

iPhone’da bataryadan tasarruf etmenin yolu Facebook’tan geçiyor

Daha önce akıllı telefonlarda pil ömründen tasarruf için çeşitli yollar  denendi ama özellikle iPhone’da yüzde 20 daha fazla tasarruf etmenin daha kolay bir yolu olabilir : Facebook uygulamasını kaldırmak.

Android Central’ın geçen ay yaptığı araştırmada Facebook uygulamasının Android cihazlardaki pilleri yüzde 20 civarında emdiği görülürken, The Guardian’dan Samuel Gibs de benzer araştırmayı iPhone 6S üzerinde yaptı. Sadece Facebook uygulamasının silinmesinin, iPhone’un şarj ömrünü yüzde 15 – 20 civarı artırdığını ortaya koydu.

Gibs, Facebook uygulamasını kullanmak yerine Safari web tarayıcısı üzerinden sosyal ağa bağlanarak ortalama olarak yüzde 15’ten fazlat asarruf sağladığını belirtiyor ve ekliyor: “Facebook Messenger’ı kullanmaya devam ettim.”

Gibs diğer iPhone kullanıcılarının da benzer testler uyguladığını, telefonlarından Facebook uygulamasını kaldırarak sosyal ağa Safari tarayıcısı üzerinden girdiklerini ve benzer pil tasarrufu sağladıklarını kaydetti.

Facebook’u silmek yalnızca pil ömrünü değil, aynı zamanda depolamada da büyük fark yaratıyor. Yine Gibbs’in yaptığı testte, Facebook’u sildikten sonra 500 MB civarı bir yer kazanmış. Bunun 111 MB’ı uygulamaya aitken, kalan kısmı uygulamanın önbelleğine ait.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.