iPhone kullananlara 5 tavsiye

iPhone kullananlara 5 tavsiye

Yazının başlığındaki 5 yerine 20 yazıp gerçekten de 20 özellik paylaşabilirdik.

Sadece iPhone ile alakalı çıkan dergilerin olduğu ortamda bu tür bilgilerden bolca bulunmakta. Ama biz azar azar gidelim, en işe yarayacaklardan seçelim istedik. Bakalım sizler için neler seçmişiz?

1- Şarj Süresini Azaltmak 

Telefonunuzu şarj ederken beklemekten sıkılıyor musunuz ? Aslında süreyi azaltmak elinizde. Şarj ederken telefonunuzu airplane moduna alırsanız otomatikman bütün Wi-Fi aramaları ve internetteki dataları kullanan app’ler  şarj süresince çalışmamış olacak. Evet belki büyük bir fark değil ama 30 dakikada % 4 ek süre kazandırmış olacak size. Bir de o süre zarfınca kafanızı dinlemiş olmanız da cabası.

2- Büyük Birader Sizi Daima Gözetliyor

iPhone siz hayatınıza güzel güzel devam edip, telefon aramalarınızı ve mesajlaşmalarınızı yaparken bir yandan size ait bütün verileri de depolar. Vazgeçemediğiniz cihazınızın sizin hakkınızda ne bildiğini merak ederseniz Setting’ten (Ayarlar) öğrenmeniz mümkün. Bir örnek olarak Settings > Privacy > Location Services > System Services > Frequent Locations yolunu izleyerek en çok nerelere gittiğinizi, nerelerde bulunduğunuzu ve oralarda ne kadar zaman harcadığınızı öğrenebilirsiniz. Tabi lokasyon servisini kapatmamış iseniz.

3- Fotoğraf Çekerken Odak Noktasını Kaybetmemek 

Hemen herkes telefonlarında fotoğraf çekerken ekrana sadece dokunarak odak noktası ayarı yapabildiğini biliyordur. Ama çoğumuzun bilmediği bir nokta var. Makinayı hareket ettirdiğimizde odak noktası ayarı bozulur. Her hareketten sonra ekrana tekrar tıklamak gerekir. Bunun yerine ekrana tıkladığımızda parmağımızı 1 veya 2 saniye ekranda bekletirsek AF Locked kutusu açılacaktır. Böylelikle odağı kaybetmeden makinayı hareket ettirmek , farklı açılara vs geçmek mümkün olur.

4- Titreşim Modunda Kimin Aradığını Anlayabilmek 

Telefonunuz titreşimde ve aynı zamanda cebinizde. Telefon geliyor ve siz titreşimin şekline göre kimin aradığını anlayabiliyorsunuz. Mümkün mü? Yeni eklenen özellikler sayesinde evet. Artık titreşim ayarlarını da kişiye özel seçebilmek mümkün. Kontaklarınızdan kişiyi seçip Edit’e basın. Vibration (Titreme) seçeneğini yeni eklenen Vibration Tool ile birlikte göreceksiniz.  Artık kime nasıl bir titreşim seçeceksiniz size kalmış.

5- Telefonun Nerede Daha İyi Çekiyor ? 

Evdesiniz, telefonunuz evin bir yerinde daha iyi çekiyor, başka bir bölgesinde ise çok az çekiyor olabilir. Kendi eviniz olduğu için tecrübe kazanmışsınızdır, bilirsiniz. Ama farklı mekanlarda bu sorunu sıklıkla yaşarsınız. Bunu öğrenmenin bir yolu var. Telefonunuzun tuşlarını kullanarak *3001#12345#* aramanız. Telefonun menüleri içinde saklı duran  Field Mode tool açılacaktır. Bu tool makinanızın üst kısmında çıkan sütun grafik şeklindeki wireless göstergenizi numaralara çeviriyor ve daha hassas bir ölçü veriyor. Mesela numara -50 den yüksekse telefonunuzda HD film bile izlersiniz. -120 den aşağı mı düştü, text mesaj atmakta bile zorlanacaksınız demektir. Mekanı dolaşmaya başlayabilirsiniz.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.