İngiltere’de ‘sürücüsüz’ araçlar yollarda

İngiltere’de ‘sürücüsüz’ araçlar yollarda

Dünyada ilk defa İngiltere’de “sürücüsüz” arabalar yollara çıktı ve geleceğin seyahatlerinin nasıl olacağını gösterdi.

İngiltere’de dört tane prototip sürücüsüz araç ilk defa gazetecilerin ve halkın önüne çıkarıldı.

Hala deneme aşamasında olan araçlar golf arabalarının biraz büyüğü şeklinde. Londra’da O2 Arena’nın dışında yayaların şaşkın bakışları altında denemesi yapılan araçlarla ilgili konuşan Ulaştırma Bakanı Claire Perry “proje henüz başlangıçta” dedi. Bakan ayrıca bu projenin global yatırımın dikkatini çekeceğini ve ileride yolların daha güvenli olmasını sağlayacağını belirtti.

İngiltere’nin kullanıma başlanmasını istediği sürücüsüz araçlarla ilgili ABD’nin kimi şehirlerinde de Google’ın öncülüğünde denemeler yapılıyor.

Ayrıca Mercedes-Benz ve Nissan da sürücüsüz araçlar üzerine çalışıyor ancak bunların satışa çıkmasının çok erken olduğunu belirtiyoe.

Sürücüsüz araçların yollara çıkmasını engelleyen bir diğer önemli etken ise yasalar. Yetkililer projenin gelişmesi ve yasaların projeye uygun hale getirilmesinin 15 yıl alabileceğinden bahsediyor.

İngiliz hükümeti 29 milyon Dolar yatırım yaptıkları ve dört bölgede denemesini gerçekleştirecekleri teknolojiyle ilgili gerekli yasaların görüşülmesine 2017 yılında başlanacağını duyurdu. Sürücüsüz araçlarla ilgili öncelikli sorun kaza durumunda kimin sorumlu olacağı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.