Google, Motorola’yı büyük zararla Lenovo’ya satıyor

Google, Motorola’yı büyük zararla Lenovo’ya satıyor

Mobil yazılım alanında Android işletim sistemi ile büyük başarılar sağlayan Google aynı başarıyı telefon üretme konusunda yakalayamadı. ABD’li teknoloji devi 2012 yılında 12.5 milyar dolara satın aldığı Motorola Mobility’i 2.91 milyar dolara Lenovo’ya sattı.

Son dönemde büyük düşüş yaşayan Motorola’yı Google da kurtaramadı. Personel sayısı 20 binden 3,800’e kadar düşen firma, 19 ayda, alındığı rakamın 4’te biri fiyatına elden çıkarıldı.

Satış işlemi Google’ın resmi blog sayfasında şirket CEO’su Larry Page tarafından bizzat duyuruldu. Geçmiş 19 aylık dönemde Motorola’dan son derece memnun olduklarını ve Moto G ve Moto X modellerinin büyük başarı sağladını ifade eden Page, “Ancak akıllı telefon pazarında rekabet çok büyük. Mobil cihazlar geliştirmeye gelince işlerin yolunda gitmesi için eksiksiz bir destek gerekiyor. Bu yüzden Motorola’nın Lenovo tarafından daha iyi yönetileceğine inanıyorum.” ifadelerini kullandı. Page, bu adımın Google olarak enerjilerini Android işletim sistemini geliştirmeye harcamanın yolunu açacağını söyledi.

Dünya’nın en hızlı büyüyen bilgisayar üreticisi konumunda bulunan Lenovo son dönemde akıllı telefon pazarında da başarılarıyla dikkat çekiyor. Şirket geçtiğimiz yıl 13.6 milyon akıllı telefon satışı gerçekleştirerek dikkatleri üstüne çekti. Ayrıca Lenovo Motorola’yı alarak dünyanın en büyük 3. akıllı telefon üreticisi konumuna yükseldi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.