Google haritaları yenilendi

Google haritaları yenilendi

Google’ın harita hizmeti verdiği www.google.com/maps tamamen yenilendi.

 

Geçtiğimiz günlerde verdiğimiz bir haberde, Google’ın harita hizmetini yenileyeceğini duyurmuştuk.

 

Yeni harita deneyimi için talep maili yollayan kullanıcılşarına cevap vermeye başlayan Google, samimi bir dille yazılmış e-postalarla kullanıcılara müjdeyi verdi.

 

“Siz seçildiniz. Yeni Google Haritalar’ı denemeye hazırlanın.” konu başlığı ile yollanan maillerde ”

 

Sadece sizin için hazırlanmış bir harita” gibi iddialı cümleler de yer alıyor.

 

NELER YENİ?

 

Artık www.google.com/maps sadece uydudan evinize bakmaya yarayan, merak ettiğiniz kentleri kuş bakışı seyrettiğiniz bir uygulama olmaktan çıkıyor.

 

Artık restaurantlar, kafeler, kamu binaları daha detaylı olarak aranıp bulunabiliyor. Statik web görüntüsünden sıyrılan “maps”, animatik ikonlarla şirinleştirilmiş

 

Aradığınız mekanın anında fotoğraflarına veya sokak görünümüne ulaşabiliyorsunuz. Bu mekanla ilgili bırakılan yorumlar ve Google+’ta çevrenize eklediğiniz arkadaşlarınızın bu mekanla ilgili yorumlarını görebiliyorsunuz.

 

Bu hali ile FourSquare’dan rol çalacağa benzeyen hizmetin mobil uygulama ayağının bir an önce tamamlanması yerinde olur. Yakınlaşılan alanda çekilen fotoğraflar, sağ alt köşede beliren butona tıklanarak açılıp kapanabiliyor.

 

Buradaki fotoğrafların sabit mi 360 derecelik interaktif fotoğraflar mı yoksa sokak görünümü mü olduğuna dair bilgi pencerecikleri kullanıcıya kılavuzluk ediyor. Aranılan iki nokta arasındaki yol tariflerini gösteren bölümde ciddi görsel iyileştirmelere gidilmiş.

 

TÜRKİYE EKSİK KALMIŞ

 

Google’ın hizmet standardının, konu Türkiye olduğu zaman yerlerde süründüğünü artık hepimiz biliyoruz. Yeni geliştirilen haritalarda da yine Türkiye ile ilgili güzel şeyler söyleyemeyeceğiz.

 

Yol tariflerinde oldukça eksiklikler göze batıyor. Sokak görünününün eksikliğini maddeler arasına koymaya bile gerek görmüyoruz.

 

Google’ın Türkiye ofisinin sadece reklama odaklanmayıp bu tür hizmetlerin kalitesine de kaynak ayırmasını bekliyoruz.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.