Google, Android’deki yenilikleri tanıttı

Google, Android’deki yenilikleri tanıttı

Google, merakla beklenen yeni Android L sürümünü ve Android TV’yi teknolojiseverlerle buluşturdu.

İşletim sistemi Android’in, San Francisco şehrinde düzenlenen ve Google I/O 2014’te canlı yayınlanan programla yenilikleri tanıtıldı. Android L, çalışma performansı ve yeni dizaynı ile dikkat çekti. Android’in Kıdemli Başkan Yardımcısı Sundar Pichai tarafından tanıtılan Android L, 64 bit desteğine de sahip. Performansı yüksek olduğu halde daha az pil tüketecek.

Yeni sürümle birlikte Android cihazları ev ve iş yerlerinde çok daha rahat kullanılabilecek. 3D animasyon destekli olan Android L’de slayt gösterimi de yapılabilecek.

Pichai, yeni ugulamanın Chromebooks laptoplarda da  çalışacağını söyledi. Yeni uygulama akıllı telefonlar ve laptoplarla daha uyumlu bir şekilde çalışacak. Telefona gelen arama ve mesajlar Chromebook’ta görülebilecek.

Google, mobil cihazlardan televizyona görüntü aktarmayı sağlayan Chromecast için de 600 kişiden oluşan bir ekibin, 10 binden fazla uygulama için çalıştığını duyurdu. Programda Android Wear, LG G Watch, Moto 360 ve Samsung’un Android Wear işletim sisteminde kullanılan akıllı saati de tanıtıldı.

GOOGLE, ANDROID AUTO’YU DUYURDU

Bu arada Google Android Auto uygulamasını da resmi olarak duyurdu. Telefondaki GPS ve  müzikler başta olmak üzere birçok özellik arabanın ekranına yansıtılıp kullanılabilecek.

ANDROID TV DE TANITILDI

Google tarafından bugün tanıtılanlar arasında Android TV işletim sistemi de yerini aldı. Akıllı televizyonlara bağlanabilecek olan Android TV sistemi,  akıllı telefon ve tabletler gibi birçok uygulamayı kullanma imkanı sağlayacak. Sistem, içinde Youtube, bazı oyunlar ve tv şovlarını barındıracak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.