Facebook teknoloji dünyasının desteğini aldı

Facebook teknoloji dünyasının desteğini aldı

Hükümetten gelen isteklere karşı kullanıcılarının kişisel bilgilerini korumak isteyen Facebook, bu mücadelesinde birçok teknoloji devinin desteğini aldı.

Başta Amerikan hükümeti ve hükümet birimleri olmak üzere yönetimlerin, teknoloji ve internet dünyası üzerinde kurduğu baskı son günlerde sık sık gündeme taşınıyor. Hükümet birimlerinin internet kullanıcılarının mahremiyetlerini ihlal edici tavırları eleştirilirken, bu ihlallere imkan sağlayan firmalar da bu eleştirilerden nasibini aldı. Ancak bu tür ihlal girişimlerine karşı tavır alan firmalar da oldu. Üstelik bu firmaların arasında sosyal medya devi Facebook başta olmak üzere dev firmalar da yer alıyor.

Kullanıcılarının özel bilgilerini hükümet birimlerinden korumak için direnen Facebook, bugünlerde bir kez daha hükümet birimlerinden gelen baskılara karşı mücadele veriyor. 381 kullanıcısının kişisel bilgileri New York Savcılığı tarafından istenilen Facebook’un bu karara karşı aldığı tavır, önemli teknoloji devlerinden de destek gördü.

Aralarında Google, LinkedIn, Twitter, Tumblr, Dropbox, Kickstarter, Microsoft ve Yelp gibi önemli markaların da yer aldığı bu firmalar, sosyal medya devine hükümete karşı mücadelesinde destek oldu. Hem bu bilgilerin istenmesine hem de firmaların bu istekler hakkında konuşmasına izin verilmemesine tepki gösteren firmalar, kullanıcılarının haklarını savunmaya kararlı görünüyorlar.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.