Facebook, mobilde çoklu haber akışlarını test ediyor

Facebook, mobilde çoklu haber akışlarını test ediyor

Son günlerde Facebook’un mobil uygulamasında bazı farklılıklar görüyorsanız siz de teste tabi tutulan şanslı kişilerden biri olabilirsiniz. Çünkü Facebook, mobil uygulamalarında ana haber kaynağının yerini alacak konu tabanlı akışları test ediyor.

Ana kaynağa ek olarak arayüzünde  “Stil”,”Seyahat” ve “Manşetler” gibi başlıklar  yer alıyor. Herhangi birini seçtiğinizde takip ettiğiniz kişi ve sayfalardan gönderileri konularına göre kategorize edip, size gösteriyor.

Facebook, haber kaynağı küratörlüğüne ek olarak kullanıcılara aynı zamanda market veya alışveriş seçeneklerine daha kolay erişim imkanı sağlıyor. Bu bölümün şimdilik nerede olacağı  muallak olsa da,test versiyonunda ana pencerenin alt kısmında, istekler ve bildirimler seçeneklerinin arasında, mesaj butonunun yerinde bulunuyor.

Eğer hatırlayacak olursanız, Facebook alışveriş ve satın alma uygulamalarının testlerine ekim ayında başlamıştı. Facebook ayrıca son zamanlarda kategoriler üzerinden yerel olayları arama ve yerel işletmeler rehberini geliştirme izni gibi özelliklerde ekledi. Alışveriş projesinin Mark Zuckerberg & Co. sitesi üzerinde geçirilecek zamanı ne kadar arttıracağı merak konusu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.