Facebook bu sefer vaktiniz olunca haberleri verecek

Facebook bu sefer vaktiniz olunca haberleri verecek

Facebook yeniden bir algoritma değişikliğine gidiyor. Yeni değişiklikle gerçekten bir şeyler okuyup, izleme vaktiniz olduğunda size uygun iletiler gösterilecek.

Facebook elindeki devasa bilgi yığınına baktığı zaman kullanıcılarının News Feed’e gerçekten ne zaman baktığını, hangi aralıklarda ise hiç okumadan geçtiğini görmüş.

Şirket yeni yaptığı değişiklik ile bundan sonra kullanıcılarına gerçekten okuduğu saatlerde haberleri göstermeye çalışacak. Tabii uzun makaleler yerine daha hızlı ve kolay okunan yazılar öncelikli olacak.

Yazılım mühendisi Moshe Blank ve araştırmacı Jie Xu yaptıkları açıklamada, “İnsanların kendilerini çekecek bir hikayeyi bulmaları kadar okudukları zamanın da önemli olduğunu fark ettik” diyerek yeni değişimin nedenini açıklıyor.

Böylelikle yazılar daha fazla kişi tarafından okunacak.

Henüz laptop veya kişisel bilgisayardan haber okuyanların ne kadar habere baktığı veya sonrasında nereye geçtiği bilmese de Facebook uygulamasını tablet veya cep telefonuna indirenlerin neleri ne aralıkta okuduğu görülebiliyor.

Algoritma tam olarak okuma süresini hesaplayamasa da okumanın ve video izlemenin yapıldığı zamanı veriyor.

Pek çok şirket için Facebook’un news feed’inde haberlerinin çıkması çok önemli ve bu yeni değişim onların da işine yarayacak gibi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.