CNN eğitim dünyasına adım atıyor

CNN eğitim dünyasına adım atıyor

Uluslarası alanda internet üzerinden sağlanacak olan bir İngilizce eğitim hizmeti ile CNN de eğitim dünyasına giriş yapmayı planlıyor.

Eğitim şirketi Papagei.com ile sağladığı anlaşma sonrasında, söz konusu haber kurumunun uluslararası kolu, ‘CNN Learn English’ adlı yeni hizmetini piyasaya sürmeyi hedefliyor.

Markanın lisansını elinde tutan CNN International, abonelik sistemi üzerine işleyen bu dijital hizmetin alıcı kitlesini genişletmek adına, özellikle finans ve ticaret alanlarına ait içeriğin bulunduğu videolar sunmayı düşünüyor.

CNN Learn English programının hedef kitlesini daha çok “ticarî” İngilizce öğrenmeyi isteyen kişiler ve şirketler oluşturuyor.

Bundan bağımsız olarak, şirket, aynı zamanda, CNN Money Transfers (Para Aktarımı) programını başlatmak üzere, bir ödeme ve döviz şirketi olan Moneycorp ile bir lisans anlaşmasına da imza atmış durumda.

CNN International Commercial yetkilisi Rani Raad, “Yapılan bu yenilikler, esasında, akıllıca ilişkiler kurarak CNN markasını daha geniş kitlelere taşıma noktasında atılan adımlardır” diyor ve şu sözleri ekliyor, “Değişen medya sahasında, kurulan bu yeni ortaklıklar, şirketimize yeni gelir kaynakları oluşturmuş oluyor.”

Hafta başında Financial Times’ı £844m lık bir satış ile Nikkei’e devretmeyi tamamlayan Pearson da son bir kaç yıldır kendi uluslararası eğitim şirketini kurmak üzere şirketin belli kısımlarını satmaya başlamıştı.

Ekim ayında, Rupert Murdoch’un News Corp’u da büyük çaptaki personel çıkarmalarından sonra Amplify ismini taşıyan dijital eğitim kısmını bir grup yöneticiye devretmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.