Çinli teknoloji devi Xiaomi Amerikan pazarına giriyor

Çinli teknoloji devi Xiaomi Amerikan pazarına giriyor

Beş yıl önce kurulan ve ürettiği yüksek özellikli akıllı telefonlarıyla adından sıkça söz ettiren Xiaomi, Amerikan pazarına girmeye hazırlanıyor.

5 yıl içinde dünyanın en büyük 5. telefon üreticisi haline gelen Xiaomi Apple’ın ürünlerine benzerliği ile dikkat çeken telefon ve tabletlerinde Android temelli işletim sistemi MIUI (Me-You-I) kullanıyor. MIUI işletim sistemi özellikleri ve tasarımı ile Android’den ziyade Apple’ın iPhone’larda kullandığı işletim sistemi iOS 7’yi andırıyor.

Xiaomi’nin ABD’de telefon ve tabletlerini satabilmesi için IP, patent ve operatör problemini çözmesi gerekiyor. Ancak ürünlerin Apple’a benzerliği dolayısıyla patent problemini aşmakta bir hayli zorlanacağı ifade ediliyor.

Şirket şuan için kulaklık, şarz cihazları, telefon aksesuarları ve akıllı ev ürünleri satarak ABD pazarına giriyor. Şirket yetkilileri ise telefon ve tableti Amerika piyasasına sürmek için büyük çabar harcamaları gerektiğinin farklında olduklarını ve küçük ürünler ile girmeyi uygun gördüklerini ifade ediyor.

Geçtiğimiz yıl 61 milyon adet telefon sattığını duyuran şirket gelirlerini yüzde 135 yükseltmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.