Çin iPad ve MacBook’a yasak getirdi

Çin iPad ve MacBook’a yasak getirdi

Çin, Kaspersky ve Symantec ürünlerinin ardından bazı Apple ürünlerinin de satılmasını yasakladı. iPad ve MacBook, güvenlik tehdidi oluşturdukları gerekçesiyle satış izni verilen ürünler listesinden çıkarıldı.

Çin, iPhone’un güvenlik tehdidi oluşturduğunu öne sürmesinden bir ay sonra iPad ve MacBook satışlarına yasak getirdi. Batılı firmalara karşı tavrını sertleştiren Çin, birkaç gün önce güvenlik yazılım şirketleri Kaspersky ve Symantec’e yasak getirmişti.

Bloomberg’ün verdiği bilgiye göre, iPad ve MacBook satışları güvenlik sebepleriyle yasaklandı. Adının açıklanmasını istemeyen kaynaklar, Çin hükümetinin Temmuz ayında güncellediği ‘satışına izin verilen elektronik ürünler listesinden’ 10 Apple ürününün çıkarıldığını belirtmişti. Adı verilen ürünler arasında iPad, iPad Mini, MacBook Air ve MacBook Pro da yer alıyordu.

Çin Ekonomi Bakanlığı ve Ulusal Gelişim ve Reform Komisyonu’ndan (NDRC) yetkililer, aynı ürünlerin Haziran ayında hazırlanan listede yer aldığını belirtmişti. Çin, Mayıs ayında Microsoft Windows 8 işletim sisteminin devlet binalarında kullanımını yasaklamıştı. Gerekçe olarak yine güvenlik sebepleri gösterilmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.