CEO’lar sosyal paylaşım sitelerini kullanmıyor

CEO’lar sosyal paylaşım sitelerini kullanmıyor

ABD’nin en büyük 500 şirketi arasında yapılan araştırmaya göre genel müdürlerin sadece yüzde 32’si Facebook, Twitter, LinkedIn veya Google+ sosyal paylaşım sitelerinden en az birini kullandığı anlaşıldı.

 

Araştırmayı yapan Domo şirketi ile CEO.com sitesinin yayınladıkları raporda, başarılı şirket yöneticilerinin yaklaşık yüzde 68’inin hiçbir sosyal paylaşım sitesinde hesabı olmadığı belirtildi. CEO’ların yüzde 28’i profesyonel iletişim için üst düzey yöneticiler arasında, sıradan ABD’li internet kullanıcılarına göre çok daha popüler olan LinkedIn’i kullanıyor. Beş yüz genel müdürden 28’i, yani yüzde 5,6’sı, Twitter’de hesaba sahip ancak sadece 19’u son 100 günde bu siteyi aktif bir şekilde kullandı. Buna rağmen Twitter, genel müdür olan kullanıcı sayısının arttığı servislerden biri olmaya devam ediyor.

 

Şirket yöneticilerinin yaklaşık yüzde 7’si, dünyanın en büyük sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabına sahip. Geçtiğimiz yıl bu oran yüzde 7,6’ydı. Facebook’taki popüler genel müdürlerin başında, 17 milyon takipçiyle sitenin başkanı Mark Zuckerberg bulunuyor

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.