Beyaz Saray: Siber saldırı tehdidi artıyor

Beyaz Saray: Siber saldırı tehdidi artıyor

Başkan Barack Obama’yı Ebola’dan kasırgalara kadar ulusal güvenlikle ilgili her konuda bilgilendiren bir isim olan Beyaz Saray İç Güvenlikten Sorumlu Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı Lisa Monaco, siber saldırı tehdidinin arttığını söyledi.

Bilgisayar korsanlarının sayısı artıyor. Bunlardan bazıları bağımsızken bazıları da başka ülke yönetimleri için çalışıyor. Hackerlar kimlik hırsızlığı dahil bir dizi taktik uyguluyorlar. Monaco, bu durumun yakın, orta ve uzun dönemde endişe kaynağı olacağını belirtiyor.

Monaco, “Bu, eyaletler, yerel ve bölge seviyesinde yönetilen bir yapı. Sistem federal yönetimin tekelinde değil, yaygın ve çeşitli, yani siber güvenlik açısından sadece bir merkezden kontrol ediliyor olmaması iyi bir şey” diyerek insanların Amerikan seçim altyapısının sağlam olduğunu bilmesi gerektiğinin altını çiziyor.

Amerika’nın Sesi’nin haberine göre, sistemle ilgili kontroller de Amerikan oy verme sistemini aksatmayı zorlaştırıyor. Ancak Monaco, yine de tedbiri elden bırakmamak gerektiğine işaret ediyor.

Yetkililer, bugüne kadar herhangi bir şekilde seçim sonucunu etkilemeye dönük bir girişimi tespit etmediklerini de söylüyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.