BBC Three Şubat ayında yayın hayatına son verecek

BBC Three Şubat ayında yayın hayatına son verecek

İngiliz BBC Televizyonuna bağlı BBC Three kanalı Şubat ayında  televizyon yayınlarına son vereceğini açıkladı.

Kararın alındığı günden beri kapatılmaması için yapılan kampanyalarda  270000 imza toplanan kanal önümüzdeki yıldan itibaren sadece online yayınlar yapacak.

lk olarak geçen sene ortaya atılan kanalı yayın ağlarından kaldırıp sadece online bir hizmete dönüştürme yönündeki önerileri BBC Trust (BBC Yönetimi) kabul etti. BBC Trust kanalın sadece online yayın yapmasını kabul ettikten sonra CBBC çocuk kanalının da günlük olarak akşam 9’a kadar yayın yapacağını duyurdu.

BBC Trust’taki patronlar genç izleyicilerin online dünyaya geçtiğini ve BBC Three’nin kapatılmasının “detaylı ve titiz değerlendirmelerin” sonucu  alınan bir karar olduğunu belirttiler.

Yönetim tarafından yapılan bir açıklamada “Şirketimiz genç izleyicilerin daha fazla online içerik ve daha az normal televizyon kanalı izlediğini gösteren bağımsız kanıtlara göre, BBC Three’yi online’a taşımakta açık kamu yararı olduğu sonucuna vardı.” ifadesi yer aldı.

İlk duyurunun ardından kanalın kurtarılması için online bir dilekçe oluşturuldu. Dilekçede “Diğer BBC kanallarının aksine bu kanal risk alıyor.” ifadesine yer verildi. “Rakiplerinin aksine canlı tartışmalara, modern belgesellere ve müzik festivalleriyle ilgili geniş haberlere yer veriyor.” ifadeleri kullanıldı.

BBC Trust aynı zamanda, uzun süredir yayınlanan BBC Three programlarının amiral gemisi kanallarında belli saatlerde yayınlanacağını ve BBC One ve Two kanallarının “genç izleyiciler için tasarlanmış özel programlar” yayınlayacaklarını da doğruladı.

BBC Trust’tan Suzanna Taverne “Bir televizyon kanalını kapatma kanalı zor ve hafife almadığımız bir karar. BBC izleyicilerine uyum sağlamak zorunda. Genç izleyicilerin online yayınları daha fazla tükettiği ve televizyonu daha az izlediklerini gösteren kanıtlar çok açık.” dedi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.