Ay’a yolculuk için 3 şirket el ele verecek

Ay’a yolculuk için 3 şirket el ele verecek

Avrupa Uzay Ajansı (European Space Agency-ESA), Avrupa’nın en büyük başlatıcı servisi sağlayıcısı ve eski Google Lunar X Prize yarışmacısıyla sözleşme imzaladı.

ArianeGroup, ESA’dan bir yıllık mukavele aldığını duyurdu. Mukavele, 2025’te gerçekleştirilecek Ay’a iniş görevini ihtiva ediyor. Görevin maksadı ise Ay madenciliği ve regolitten oksijeni ayrıştırma olacak.
ALMAN VE BELÇİKALI ŞİRKETLERİN İŞBİRLİĞİ
Söz konusu görev Ariane 6’nın 4 farklı güçlendiricisi olan versiyonu Ariane 64 üzerinde gerçekleştirilecek.

Bir Alman şirketi olan ve Google Lunar X Prize yarışmasında özel bir Ay’a iniş aracı geliştiren PTScientist, uzay aracından sorumlu olacak.

Belçikalı şirket Space Applications Services ise yer kontrolü ve iletişim servislerini ifa edecek.

ArianeGroup sözcüsü Julien Watelet, bu çalışmanın birkaç 100 bin euroya mâl olacağını söyledi. Çalışmanın niyetlerinden biri de bu tarz misyonlarda ticari yaklaşımın gerekli olup olmadığını gözlemlemek.
KASIM AYINA KADAR TAMAMLANACAK
Çalışma, İspanya’nın Sevilla şehrinde kasım ayında düzenlenecek olan Space19+ olarak adlandırılan ESA’nın bakanlıklarla yapacağı toplantıya kadar tamamlanacak.

ESA’nın bu toplantıda bakanlıklarla Ay’a keşif ve iniş görevinin fonlanması işini konuşacağı tahmin ediliyor.

ESA yöneticilerinden David Parker, “Uzay kaynaklarının kullanılması sürdürülebilir Ay görevlerinin kilit noktası olabilir ve bu çalışma ESA’nın Avrupa’yı gelecek 10 yılda küresel keşif partnerlerinden biri yapacak olan kapsayıcı bir planın parçası olacak.” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.