Avusturyalı aktivistler Facebook’a dava açıyor

Avusturyalı aktivistler Facebook’a dava açıyor

Aksiyonun öncülerinden olan Avusturyalı Max Schrems, Facebook‘taki veri koruma konusunda var olan güvenlik boşluklarını şikayet etmesiyle tanınıyor.

Schrems, Viyana Ticaret Mahkemesi’nde sosyal ağ devine karşı açtığı davaya diğer üyelerinde katılması için çağrıda bulundu. Her davacının artmasıyla beraber sosyal ağ devinin üzerindeki baskının da artacağını vurgulayan Schrems, sosyal medya devinin her davacıya ayrı ayrı en az 500 Euro tazminat ödemesini talep ediyor.

Sosyal ağ üzerindeki kişisel bilgilerin korunması hususunda oldukça hassas olan aktivistlerden birisi olan Schrems, sosyal ağ devinin kullanıcı bilgilerini saklama koşullarının Avrupa Birligi yasalarına göre kural dışı olduğunu vurgularken, bir çok bilginin de kullanıcıların bilgisi dışında toplandığını belirtti.

Abendzeitungun tarafından yapılan habere göre, Amerikan istihbaratı NSA ile işbirliği içinde kullanılan Prism programı da davanın içeriğinde yer alıyor. Facebook ve Amerika’da merkezi olan internet firmaları yasal olarak belirli koşullar çerçevesinde resmi makamlar ile kullanıcı bilgilerini paylaşmak zorunda.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.